Τελικά ποιος είναι ο ρόλος των ΣΕΠΕ (Εκπ. Συλλογων);

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τον τελευταίο καιρό σε πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης γίνονται πρωτοφανή πράγματα με τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών & νεοδιόριστων

Διευθυντές Εκπαίδευσης τοποθετούν και μετακινούν συναδέλφους τηλεφωνικά χωρίς κανένα κριτήριο. Φυσικά όλες αυτές οι μετακινήσεις δεν δημοσιεύονται ποτέ και πουθενά.

Οι συνέπειες της απουσίας των Αιρετών εκπροσώπων από τα υπηρεσιακά συμβούλια, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, είναι εμφανείς και το ζούμε αυτό περίπου δυο χρόνια. Όμως, αυτό που μας λυπεί περισσότερο είναι να βλέπουμε προέδρους συλλόγων Εκπαιδευτικών να κωφεύουν σε τέτοιου είδους συμπεριφορές αντί να καταγγέλλουν τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Οι συνάδελφοι τους ψήφισαν για να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και όχι να βάζουν πλάτη στις ατασθαλίες των διευθύνσεων.

Ο ρόλος των ΣΕΠΕ είναι πολύ σημαντικός, αλλά δυστυχώς ορισμένοι τον χρησιμοποιούν για ικανοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών.

Δημοφιλή!!  Το ΥΠΑΙΘΑ καλεί σε παράνομες πράξεις Δ/ντες Εκπ/σης & μέλη ΠΥΣΠΕ - Να μη το δεχτούν - Θα αντιμετωπιστούν με κάθε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο - Κινητοποίηση Υπουργείο Παιδείας

Προφανώς και δεν αναφερόμαστε στο σύνολο των συλλόγων αλλά δεχόμαστε καθημερινά αρκετές καταγγελίες, κυρίως για συλλόγους της επαρχίας.

 

Ελπίζω να μην αναγκαστούμε τις επόμενες μερες να αναφερθούμε και ονομαστικά σε “ανενεργούς συλλόγους” που εμφανίζονται μόνο στις εκλογες ζητώντας τις ψήφους μας..

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω