ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΥΠΕΣ – Βορίδης: Γραπτός ΑΣΕΠ – 17.942 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2023

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με βάση τη συνέντευξη τύπου που έδωσε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, προμηνύοντας πάνω από 17.942  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο, παρουσιάστηκαν οι φορείς και οι προσλήψεις που κατανέμονται στον καθένα από αυτούς.

Δεν Ισχύει για εκπαιδευτικούς – τουλάχιστον όχι ακόμα

Συγκεκριμένα μερίδια στις μόνιμες προσλήψεις του δημόσιου τομέα αναλαμβάνουν οι εξής φορείς:

  1. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 3.157 θέσεις
  2. Δήμοι: 3.653
  3. Υπουργείο Δικαιοσύνης: 1.230
  4. Ανεξάρτητες Αρχές: 1.077
  5. Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: 1.037 θέσεις

 

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των εκκρεμών προσλήψεων προηγούμενων ετών φτάνει τις 33.602, γεγονός που αποδίδεται στις χρονοβόρες διαδικασίες των σχετικών διαδικασιών. Το φαινόμενο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Βορίδη θα εξαλειφθεί χάρη στον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, θα υλοποιηθεί τελικά τον Μάρτιο του 2023 αντί για φέτος, προκειμένου σε αυτόν να συμπεριληφθούν όχι μόνο οι μη υλοποιηθείσες προσλήψεις των εκπαιδευτικών κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ του 2022, αλλά και του 2023. Όπως εξήγησε, από τον διαγωνισμό θα δημιουργηθεί μια «δεξαμενή» επιτυχόντων, από την οποία οι φορείς θα αντλούν το προσωπικό που αιτούνται αμέσως μετά την έγκριση της σχετικής προκήρυξης, χωρίς να απαιτείται η σημερινή διαδικασία.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν σε ένα δίμηνο και οι επιτυχόντες θα πιάσουν δουλειά περί τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο του ιδίου έτους. «Για πρώτη φορά στα χρονικά της λειτουργίας του Δημοσίου οι επιτυχόντες θα βρίσκονται στις θέσεις τους την ίδια χρονιά που εγκρίθηκαν οι προσλήψεις από το υπουργικό συμβούλιο», τόνισε ο υπουργός.

Δημοφιλή!!  Νέα καταγγελία κατά του ίδιου διευθυντή εκπαίδευσης από την ΠΟΣΥΠ

 

Πηγή: ergasiakanea

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω