308140368 3316167685320891 1454900371051839926 n

Τη Δευτέρα 26/9 το μάθημα ξαναρχίζει από “Α” – Απεργούμε – Διαδηλώνουμε

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως έχουμε ενημερώσει από την Πέμπτη το πρωί το ΥΠΑΙΘ προσέφυγε δικαστικά στο πρωτοδικείο Αθηνών, με σκοπό να βγάλει παράνομη την Απεργία/Αποχή της ΔΟΕ από το 1ο σκέλος εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης που είναι ουσιαστικά οι Μέντορες/Συντονιστές. Το ειδοποιητήριο έφτασε στα γραφεία της ΔΟΕ στις 11.30 και καλούσε σε δίκη στη 1.00μμ! Είναι οφθαλμοφανές ότι οι διαδικασίες πρωτόγνωρης ταχύτητας για την ελληνική δικαιοσύνη έτρεξαν, ώστε να μην προλάβουν να υπάρξουν οι παραμικρές αντιδράσεις.

 

Προφανώς η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ θυμάται την περσινή μεγαλειώδη κινητοποίηση των εκπ/κων στο εφετείο Αθηνών, όταν τότε έβγαζαν παράνομη την Απεργία/Αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση/κατηγοριοποίηση. Μιλάμε για μια τεράστια συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που σόκαρε τότε το ΥΠΑΙΘ και που σε καμία περίπτωση δε θα ήθελε να ξαναδεί, ειδικά σε μία προεκλογική περίοδο.

 

Ευτυχώς το σχέδιο δεν τους βγήκε ακριβώς και δόθηκε αναβολή στην εκδίκαση για τη Δευτέρα 26/9. Είναι πλέον ευθύνη όλης της εκπαίδευσης να δείξει ότι δε θα επιτρέψει την οπισθοδρόμηση που βαφτίζεται “καινοτομία”, την επιστροφή του επιθεωρητισμού, τη μέρα που δε θα είμαστε όλοι οι εκπαιδευτικοί ίσοι μέσα σε έναν δημοκρατικό σύλλογο διδασκόντων, τη στιγμή που διευθυντές και σύμβουλοι θα μπαίνουν στην τάξη για να βάλουν έναν αριθμητικό βαθμό δίπλα στο όνομά μας.

 

Δημοφιλή!!  Καθημερινότητα των εκπαιδευτικών η εργασιακή εξουθένωση

Για αυτούς, αλλά και για άλλους πολλούς λόγους, όπως για το δικαίωμα στην απεργία, για την κατάργηση ενός ντροπιαστικού για τη δημοκρατία αντεργατικού νόμου που καταργεί ουσιαστικά τη νόμιμη απεργία, για το ελεύθερο σχολείο της παιδαγωγικής ελευθερίας θα είμαστε όλοι εκεί…

 

Δευτέρα 26/9 Απεργούμε Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΔΟΕ για μετά τις 11.30, είτε και στις συμπληρωματικές στάσεις εργασίας των τοπικών συλλόγων!

 

Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 12.30 και σε ανάλογες κινητοποιήσεις συλλόγων και ΕΛΜΕ πανελλαδικά!

 

Τη Δευτέρα το μάθημα αρχίζει πάλι από “Α” Απεργία-Αξιοπρέπεια-Αγώνας

 

-Υπογράφουμε στα σχολεία το κείμενο της Απεργίας/Αποχής της ΔΟΕ 

Δημοφιλή!!  Σχέδιο νόμου Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη: Κριτική για Άνιση Μοριοδότηση, Αόριστα Κριτήρια και Περιορισμούς στην Ψηφιακή Εκπαίδευση / ΠΕ.ΣΥ.Ε

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω