ΔΕΘ 2022: Τα μέτρα που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση – “Νεα Εκπτωτικά Κουπόνια” – Διαμαρτυρίες κατά Μητσοτάκη

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Άρχισαν οι διαμαρτυρίες κατά Μητσοτάκη – Στο δρόμο μαζικά οι ένστολοι

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστούς δρόμους θα έχουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

 

  • Αυξήσεις στις συντάξεις 

Αύξηση κοντά στο 7%, λόγω της εκτόξευσης του πληθωρισμού, θα λάβουν οι συντάξεις το 2023. Οι τελευταίοι υπολογισμοί του ΕΦΚΑ δείχνουν ότι ζεστό χρήμα στην τσέπη θα λάβουν τα 2/3 των σημερινών συνταξιούχων, δηλαδή περίπου 1,5 εκατομμύριο.

 

  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 

Περίπου 1 εκατ. συνταξιούχοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, θα βγουν κερδισμένοι από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που παρακρατείται κάθε μήνα σε ποσοστά από 2,2% έως και 10% από όλα τα μηνιαία ποσά συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ (ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ).

 

  • Θα ανακοινώσει αύξηση του επιδόματος θέρμανσης αλλά και διεύρυνση των δικαιούχων.
  • Θα αναφερθεί σε μια νέα επιταγή ακρίβειας για τρόφιμα έως 300 ευρώ.
  • Παράλληλα αναμένεται να δώσει και την κατεύθυνση για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από τον νέο χρόνο, που συζητείται να επιστρέφει στα προ μνημονίου επίπεδα, δηλαδή στα 751 ευρώ από 713 σήμερα.
  • Θα αναφερθεί στο πρόγραμμα «φθηνή στέγη» για νέα ζευγάρια κάτω των 40 ετών για αγορά πρώτης κατοικίας, ενώ δεν αποκλείεται να μιλήσει και για εκπτωτικά πακέτα στα Μέσα Μεταφοράς.
Δημοφιλή!!  Το Υπουργείο Παιδείας Γυρίζει την Πλάτη στους Εκπαιδευτικούς Γονείς ΑΜΕΑ: Χωρίς Δικαίωμα Μετάθεσης Παρά τις Ανάγκες τους

 

Μέτρα ύψους 10 δις ευρώ

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας μιλώντας στην ΕΡΤ3 έδωσε τη διαβεβαίωση ότι τα μέτρα στήριξης των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων κόντρα στην ενεργειακή κρίση θα υπερβούν σημαντικά τα 10 δισ. ευρώ, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για 8,5 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις μέχρι το τέλος του 2022 ξεπερνούν σημαντικά τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και αποτελούν το μεγαλύτερο σχετικό πακέτο (στην ΕΕ), σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κομισιόν και οίκων αξιολόγησης.

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός άνω των 2 δις ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ενεργειακές ανάγκες. Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού με αναθεωρημένες τις προβλέψεις για πληθωρισμό και ΑΕΠ.

Δημοφιλή!!  Καταγγελία για σεξιστικές απειλές και σωματική βία από αστυνομικούς σε μαθητή - "Φορτώνουν" ψευδείς κατηγορίες για να τον τρομοκρατήσουν

 

Ο πληθωρισμός θα εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί πάνω από 8.5% ενώ το ΑΕΠ θα κλειδώσει, ενδεχομένως κοντά στο 4,5%.

 

enikos

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω