Δεν δίνονται όλα τα κενά στους Αναπληρωτές – Μπάχαλο στη διαδικασία τοποθετήσεων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σήμερα 2/9 άνοιξε η πλατφόρμα για να δηλώσουν σχολεία οι νεοπροσληφθέντες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

 

Δυστυχώς οι συνάδελφοι διαπίστωσαν ότι τους δίνονται πολύ λιγότερα κενά από αυτά που πραγματικά υπάρχουν στην περιοχή τους. Ολόκληρα σχολεία ή ομάδες σχολείων με επιβεβαιωμένες ανάγκες, απουσιάζουν από τα διαθέσιμα προς δήλωση κενά στο σύστημα!

 

Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται κυρίως στις ειδικότητες.

 

Όπως μάθαμε αυτό συμβαίνει καθώς ενώ οι διευθύνσεις είχαν ζητήσει όλα τα πακέτα για όλες τις ειδικότητες, το υπουργείο προσέλαβε λιγότερους αναπληρωτές. Το σύστημα δε, τώρα δεν επιτρέπει στις διευθύνσεις εκπ/σης να ανεβάσουν όλα τα “πακέτα”(ομάδες σχολείων/κενα), αλλά δέχεται μόνο τόσα όσα και οι προσληφθέντες σε κάθε ειδικότητα.

 

Για παράδειμα στους ΠΕ08 σε συγκεκριμενη περιοχή ζητουσαν 37 άτομα και προσλήφθηκαν 25, η διεύθυνση μπορεί να δηλώσει στο σύστημα 25 κενά.

Επομένως κάθε διεύθυνση καλείται να “κόψει” κάποια κενά και να προτεραιοποιήσει τις ανάγκες της. Συνήθως επιλέγουν να δώσουν μία ειδικότητα σε κάποια σχολεία και στα υπόλοιπα την άλλη σε μια προσπάθεια “ισοκατανομής”, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σχολεία χωρίς καθόλου Θεατρολόγο πχ και άλλα χωρίς Εικαστικό ή Μουσικό.

 

Δημοφιλή!!  Έκδοση Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π. για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Τ.Ε. και Δ.Ε.

Για την ώρα τα χέρια των διευθύνσεων είναι δεμένα και απλά λένε ότι δεν μπορούν να ανεβάσουν όλα τα κενά.

 

Στις 12/9 θα γίνει εκ νέου δήλωση εναπομείναντων κενών από τις διευθύνσεις εκπ/σης όπου μαζί με τα κενά για το διευρυμένο ολοήμερο θα δηλωθούν και όσα κενά ειδικοτήτων έχουν απομείνει για να καλυφθούν στη Β φάση. Φυσικά η διαδικασία αυτή είναι πέρα για πέρα άδικη για τους συναδέλφους.

 

Το υπουργείο οφείλει να τροποποιήσει/διορθώσει την πλατφόρμα του χθες(! ), ώστε να δέχεται όλα τα διαθέσιμα κενά και μέχρι να γίνει αυτό πρέπει να δοθεί παντού βελτίωση θέσης στους ανθρώπους που θα τοποθετηθούν τώρα υπό αυτες τις συνθήκες. Το πιο σωστό φυσικα θα ήταν να παγώσει η διαδικασία μέσω οπσυδ μέχρι να διορθωθεί η δυσλειτουργία αυτή και να κάνουν οι αναπληρωτες δηλώσεις προτιμήσεων στις διευθύνσεις τους στη βαση όλων των κενών.

 

Δημοφιλή!!  Πιερρακάκης στον ΣΚΑΪ: Κάθε χρόνο θα έχουμε μόνιμους διορισμούς χωρίς γραπτό ΑΣΕΠ (ακόμη)! Δόθηκε έμφαση σε Δβθμια - ΕΑΕ και ΕΕΠ ΕΒΠ φέτος.

Οπσυδ και υπουργείο οφείλουν να δώσουν άμεσα λύση!

 

Τέλος να αναφέρουμε ότι κάποιες διευθύνσεις δίνουν κενά και του νέου διευρυμένου ολοήμερου προγράμματος, χωρίς ωστόσο να το επισημαίνουν.

 

 

304788425 811558203596921 716683802197137753 n

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω