Επιστολή στο ΥΠΑΙΘ για Δίκαιη κατανομή θέσεων στον κλάδο ΠΕ.04 ΕΑΕ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

Μετά από μια εξαιρετική α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών καθηγητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τον αριθμό προσλήψεων, κάποιοι κλάδοι συνεχίζουν να έχουν εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Είδαμε στην Ειδική Αγωγή ότι η κάλυψη των ΠΕ.04 κυμάνθηκε με διαφορετικά κριτήρια για την κάθε ειδικότητα: ΠΕ.04.01 (70%) στην παράλληλη στήριξη (177 άτομα), ΠΕ.04.02 (76%) στην παράλληλη στήριξη (67 άτομα), ΠΕ.04.04 (70%) στην παράλληλη στήριξη (49 άτομα) και ΠΕ.04.05 (60%) στην παράλληλη στήριξη (15 άτομα), σύμφωνα με τα δηλωθέντα κενά που έδωσαν οι Διευθύνσεις στο Υπουργείο Παιδείας.

 

Επίσης σύμφωνα με το ΦΕΚ: 91715/Ε1 που εκδόθηκε 23 Ιουλίου 2022 και αφορά τις κενές οργανικές θέσεις που δόθηκαν προς διορισμό, υπάρχουν 3 οργανικές θέσεις ΠΕ.04.05 οι οποίες δεν καλύφτηκαν στους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή στους διορισμούς του Αυγούστου αλλά ούτε δόθηκαν για καλυφτούν στην α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών καθηγητών. Αφορά τις περιοχές: Α’ Μαγνησίας, Γ’ Δωδεκανήσου και Ρέθυμνο.

Δημοφιλή!!  Αίτημα για Δίκαιη Κατανομή Διορισμών Φιλολόγων: Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων (ΣΑΦ)

 

Ως Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί ΠΕ.04.05 ΕΑΕ διαμαρτυρόμαστε για την αντιμετώπιση που έχουμε υποστεί από το  Υπουργείο Παιδείας η οποία είναι επαναλαμβανόμενη όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ζητάμε να μας δοθούν θέσεις που αντιστοιχούν σε άλλες ειδικότητες αλλά το ποσοστό κάλυψη των κενών σε κάθε φάση αναπληρωτών να είναι ΊΔΙΑ σε όλο τον κλάδο ΠΕ.04. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στην επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών θα καλυφτεί τουλάχιστον το επιπλέον 10% σε σχέση με την α’ φάση και τις υπόλοιπες ειδικότητες ΠΕ.04 συν το ποσοστό που αντιστοιχεί στην κάθε ειδικότητα για να υπάρχει μια ισονομία στον κλάδο ΠΕ.04. Τέλος αναμένουμε και την άμεση κάλυψη των 3 οργανικών κενών που αντιστοιχούν στους ΠΕ.04.05 ΕΑΕ και είχαν μείνει κενά από τους μόνιμους διορισμούς.

Δημοφιλή!!  Είναι η Ειδική Αγωγή προτεραιότητα; Διεκδικήσεις και προτάσεις για την Ειδική Αγωγή από τη Δ.Ο.Ε.

 

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί ΠΕ.04.05 ΕΑΕ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω