Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις και συμπτύξεις σχολείων 22-23!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Βλέπουμε συλλόγους να είναι ενεργοί ακόμη και το καλοκαίρι και να καταφέρνουν να “συγκρατήσουν” τους  προϊσταμένους (διευθυντές εκπαίδευσης) με εντολές άνωθεν (Γ.Γ.) για συμπτύξεις και συγχωνεύσεις σχολείων!!!

 

Ελπίζουμε όλοι οι σύλλογοι πανελλαδικά να είναι ενεργοί και να ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟΠ στις επιδιώξεις και εντολές απο την κεντρική διοίκηση.. για “κλεισίματα σχολείων“!!

 

Γράφει ο Γιάννης Παπαδόπουλος, Αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου: σε κάποια ΠΥΣΠΕ βλέπουμε ότι ο ίδιος νόμος για τη λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων γίνεται πιο ελαστικός και με 32 μαθητές χαρακτηρίζεται ένα σχολείο 5/θεσιο, ενώ με 48 6/θεσιο!!! Στο Ρέθυμνο η πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς με 65 μαθητές υποβαθμίζονται σε 5/θ και με 50+ σε 4/θ!!!

Για να μην έχουμε αυταπάτες που βρέθηκαν στο Ρέθυμνο ξαφνικά τόσοι υπεράριθμοι και τόσο περιορισμένα κενά.

(Το έγγραφο είναι οι επίσημες λειτουργικότητες των σχολείων του ΠΥΣΠΕ Σερρών και δημοσιεύτηκε από το μέλος του ΔΣ ΣΕΠΕ Σερρών)

 

Γράφει ο συνάδελφος Τηλέμαχος Παπαδόπουλος τ.αν. Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου:

🆘 Από ενημέρωση που έχουμε δεν θα υπάρξουν υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων και αυτό είναι σημαντικό, διότι θα αποφευχθεί η διαπίστωση μεγάλου αριθμού υπεραριθμιων!

Όσον αφορά τα αιτήματα των σχολικών μονάδων για <<σπασίματα>> , θα εξεταστούν κατά περίπτωση.

 

Δημοφιλή!!  Συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ στις 5 Ιουλίου 2024: Μετατάξεις, Αποδεσμεύσεις και Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών

Κύμα καταργήσεων σχολείων στην Κεντρική Μακεδονία – Λουκέτο σε 40 Δημοτικά και 73 Νηπιαγωγεία!

γράφει ο Γιώργος Κ. Καββαδίας

Λουκέτο  σε 40 Δημοτικά σχολεία και 73 Νηπιαγωγεία στην Κεντρική Μακεδονία, για το σχολικό έτος 2022-2023. Η απόφαση δημοσιεύεται στο υπ’ αριθμ. 11440 ΦΕΚ, με τίτλο, «Αναστολή λειτουργίας Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Κεντρικής Μακεδονίας για το σχολικό έτος 2022-2023».

Το λουκέτο δεν είναι παρά αποτέλεσμα των σκληρών περικοπών που εφαρμόζουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του σχολικού δικτύου που πολλαπλασιάζει τα εμπόδια για τους τη μόρφωση των μαθητών από τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις και στρώματα και τις απομακρυσμένες περιοχές τη χώρας.

dimotika_anastoli_leitourgiasdimotika_anastoli_leitourgiasdimotika_anastoli_leitourgiasnipiagogeia_anastoli_leitourgiasnipiagogeia_anastoli_leitourgiasnipiagogeia_anastoli_leitourgiasnipiagogeia_anastoli_leitourgias

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών στο πλαίσιο της «Έκθεσης Πισσαρίδη» (η οποία ως γνωστόν προτείνει μαζικές συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων) αφετέρου στο πλαίσιο των ανάλογων κατευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας με σκοπό την παραπέρα συμπίεση των δημόσιων δαπανών για την εκπαίδευση.  Στην ατζέντα της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται η αντιμετώπιση των μεγάλων εκπαιδευτικών κενών. Να επισημάνουμε ότι την τρέχουσα σχολική χρονιά οι προσλήψεις των αναπληρωτών ξεπέρασαν τις 44.000.

Δημοφιλή!!  Τσουνάμι συγχωνεύσεων τμημάτων και στην Κρήτη - Αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς

Η «Έκθεση» Πισσαρίδη που υλοποιείται βήμα βήμα προωθεί συγχωνεύσεις σχολείων, αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και νέες διαδικασίες κατανομής της κρατικής χρηματοδότησης στις σχολικές μονάδες, ώστε να συνδεθούν με την επίτευξη εκπαιδευτικών στόχων τα 13.000 σχολεία, οι περίπου 1,4 εκατ. μαθητές και οι περίπου 180 χιλιάδες μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

 

πηγή    πηγή

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω