ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους πτυχίων Κολλεγίων να διεκδικούν θέσεις διοικήσεων στο δημόσιο τομέα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με την νέα τροπολογία θα απαιτούνται από την αλλοδαπή γενικά αρμοδίως αναγνωρισμένα και όχι πτυχία ισότιμα. Η νέα τροπολογία απαιτεί “Πτυχίο ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακού τεχνολογικού τομέα) ή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή αρμοδίως αναγνωρισμένο πτυχίο ή μεταπτυχιακός τίτλος της αλλοδαπής” ενώ μέχρι σήμερα απαιτούνταν “Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής“.

Τι ορίζει η νέα τροπολογία

Η περ. (α) της παρ. 3 του άρθρου 20 του ν. 4735/2020 (Α’ 197), περί της επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, τροποποιείται, ως προς τα απαιτούμενα προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής των διοικήσεων των νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, και η παρ. 3 διαμορφώνεται ως εξής:

«3. Τα απαιτούμενα προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία του παρόντος είναι: (α) Πτυχίο ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακού τεχνολογικού τομέα) ή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή αρμοδίως αναγνωρισμένο πτυχίο ή μεταπτυχιακός τίτλος της αλλοδαπής, (β) Πολύ καλή γνώση μιας ξένης γλώσσας κράτους μέλους της Ε.Ε. και (γ) Πενταετής τουλάχιστον εργασιακή εμπειρία στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα. Περαιτέρω απαιτούμενα προσόντα αναφορικά με τις προς πλήρωση θέσεις είναι δυνατόν να προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις».

“Η συνήθεια που έγινε λατρεία.”

👉 Με νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, για τις θέσεις διοίκησης στον Δημόσιο Τομέα, δεν θα απαιτούνται πλέον πτυχία «Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμα της αλλοδαπής», αλλά «Πτυχία Ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης της ημεδαπής ή αρμοδίως αναγνωρισμένο πτυχίο της αλλοδαπής».

Δημοφιλή!!  Αντιστοιχίες Τμημάτων ΑΕΙ για Μετεγγραφές 2024-2025: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

❇️ Η Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ,συνεχίζει την υλοποίηση του “Σχεδίου” που υλοποιεί με εντολή του πρωθυπουργού από το ξεκίνημα αυτής της κυβερητικής πολιτικής για την πλήρη ισοτιμία και αντιστοίχηση τόσο σε Εκπαιδευτικό επίπεδο, όσο και σε Επαγγελματικά επίπεδο με την κατοχύρωση ίσων επαγγελματικών δικαιωμάτων!

✳️ Με την νέα τροπολογια, ανοίγει έτσι ακόμη ένα «παράθυρο» για την πλήρη ισοτιμία των πτυχίων των κολλεγίων με τα πτυχία των Δημόσιων ελληνικών Πανεπιστημίων, καθώς οι απόφοιτοι των κολλεγίων θα μπορούν πλέον να διεκδικούν για τους απόφοιτους κολλεγίων προκειμένου να διεκδικούν επί ίσοι όροις Θέσεις Ευθύνης στο Δημόσιο, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα.

👉 Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο Άρθρο 9 της τροπολογίας, τα απαιτούμενα προσόντα στη διαδικασία της επιλογής διοικήσεων στο δημόσιο τομέα είναι:

✅️ Πτυχίο Ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού Τομέα) ή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή αρμοδίως αναγνωρισμένο πτυχίο ή μεταπτυχιακός τίτλος της αλλοδαπής.
✅️ Πολύ καλή γνώση μιας ξένης γλώσσας κράτους μέλους της ΕΕ
✅️ Πενταετής τουλάχιστον εργασιακή εμπειρία στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.
✅️ Περαιτέρω απαιτούμενα προσόντα αναφορικά με τις πληρωμένες θέσεις είναι δυνατόν να προβλέπονται με ειδικές διατάξεις.

Μέχρι σήμερα, αυτό που ισχύει είναι:
☑️ Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής.
☑️ Πολύ καλή γνώση μιας ξένης γλώσσας κράτους μέλους της ΕΕ.
☑️ Πενταετής τουλάχιστον εργασιακή εμπειρία στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.
☑️ Περαιτέρω απαιτούμενα προσόντα αναφορικά με τις πληρωμένες θέσεις είναι δυνατόν να προβλέπονται με ειδικές διατάξεις.

Δημοφιλή!!  Διαθέσιμοι μέσω του gov.gr 5.000 τίτλοι σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης 

🟢 Πέρα από την πανδημία του κορονοϊού έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την πανδημία εξυπηρέτησης συμφερόντων στην οποία έχουν επιδοθεί ορισμένοι υπουργοί, οι οποίοι συμπεριφέρονται σα να ”εκτελούν συμβόλαια”.
Αρχικά το Νοέμβριο του 2020, με τροπολογία που κατατέθηκε ”νύχτα” και εκπρόθεσμα προσπάθησαν να δώσουν ισότιμα επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους των κολλεγίων σε σχέση με τους αποφοίτους των δημόσιων πανεπιστημίων.

👉 Για ακόμη μία φορα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, καταλύει τη λογική και την αξιοκρατία , περιφρονεί τους επιστημονικούς φορείς και τους χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες απόφοιτους των δημόσιων πανεπιστημίων και παραβιάζει βάναυσα τις συνταγματικές προβλέψεις.

Εξισώνει τα πτυχία του δημόσιου πανεπιστημίου με αμφιβόλου ποιότητας και επάρκειας πτυχία ”κολλεγίων”.Ευάγγελος Γλακας

Πρόεδρος εκτελεστικής γραμματείας οικονομολόγων Π.Δ.Σ.Ο.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω