Συνάντηση ΣΑΚΕΑ με τον διευθυντή ειδικής αγωγής του ΥΠΑΙΘ κ. Χαράλαμπο Παπαϊωάννου. Τι ειπώθηκε!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μελών του ΔΣ του Σ.Α.Κ.Ε.Α με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κύριο Χαράλαμπο Παπαϊωάννου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν

1. Η αναβάθμιση των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

2. Η διασύνδεση των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής με την αγορά εργασίας και εξασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους αποφοίτους.

3. Η λειτουργία του θεσμού της παράλληλης στήριξης και συζήτηση της πρότασης του ΣΑΚΕΑ για τη λειτουργία της ΠΣ και το καθηκοντολόγιο.

4. Η ίδρυση και η λειτουργία των νέων Τμημάτων Ένταξης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έπειτα από τη συζήτηση με τον κύριο Παπαϊωάννου, του αποστείλαμε αναλυτική πρόταση για την αναβάθμιση των ΤΕ.

5. Η διεύρυνση ειδικοτήτων στα Τμήματα Ένταξης. Για το ΓΕΛ στα μαθήματα ανάλογα με την κατεύθυνση που επιλέγουν οι μαθητές και για τα ΕΠΑΛ ανάλογα με την ειδικότητα που ακολουθούν.

6. Η αναγκαιότητα στελέχωσης των ΚΕΔΑΣΥ με μόνιμο προσωπικό.

7. Η δημιουργία ατομικού ηλεκτρονικού φάκελου ανα μαθητή/μαθήτρια, ο οποίος να είναι διαθέσιμος και να ενημερώνεται άμεσα για τις αξιολογήσεις τόσο από τα ΚΕΔΑΣΥ καθ’όλη την σχολική χρονιά, ώστε να μην παρατηρούνται καθυστερήσεις γραφειοκρατικές εις βάρος των μαθητών/τριών, όσο και από τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας. Ο ηλεκτρονικός φάκελος θα κοινοποιεί σε πραγματικό χρόνο τις εκπαιδευτικές ανάγκες στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να έχει εικόνα των αναγκών όπως αυτές δημιουργούνται. Επιπλέον, θα αναδείξει τις όποιες ελλείψεις σε ΣΜΕΑΕ (ΤΕ και ΠΣ) ανά περιοχή.

 

Δημοφιλή!!  Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2023-2024: Πίνακες με την Κατανομή κατά Κλάδο/Ειδικότητα και Στατιστικά Στοιχεία

289675621 1014959562539271 7906833343090546588 n

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω