Καμία ελπίδα για νέους διευθυντές σχολείων – Πάνε για 30/6 οι νέοι διευθυντές εκπ/σης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το χρονοδιάγραμμα για τους νέους διευθυντές εκπαίδευσης μοιάζει να είναι πια προδιαγεγραμμένο. Όπως όλα δείχνουν την ερχόμενη Παρασκευή 24/6, μαζί με τα αποτελέσματα των πανελληνίων θα έχουμε και τους τελικούς πίνακες κατάταξης των υποψηφίων διευθυντών εκπαίδευσης.  Από τη Δευτέρα 27/6 θα κληθούν να δηλώσουν προτιμήσεις τοποθέτησης, διαδικασία η οποία έχει τριήμερη προθεσμία και που με τη λήξη της στις 30/6 θα έχουμε τα αποτελέσματα, ώστε την επόμενη 1/7 να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.

 

Σε ότι έχει να κάνει με τους διευθυντές σχολικών μονάδων, είναι πλέον σχεδόν απίθανο να έχουμε νέους διευθυντές για τη νέα σχολική χρονιά και όλα δείχνουν ότι θα πορευτούμε πάλι με το ίδιο μοντέλο των παρατάσεων και των αναπληρωτών. Κάποιες εισηγήσεις για αλλαγή του πρόσφατου νόμου, ώστε τα συμβούλια επιλογής να μην περιλαμβάνουν σχολικούς συμβούλους και επόπτες, μιας και η επιλογή των τελευταίων θα σέρνεται για μήνες, δεν ευοδώθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο. Επομένως συνεχίζεται η χρονοβόρα διαδικασία επιλογής των ανώτερων στελεχών…και όταν έρθει η ώρα θα πάρουν σειρά και οι υποψήφιοι διευθυντές σχολικών μονάδων.

hiring 1977803 340

Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι η προεκλογική περίοδος δεν επηρέασε τελικά ούτε επίσπευσε τις σχετικές διαδικασίες οι οποίες εξάλλου προβλέπονται απο έναν ολοκαίνουριο νόμο. Για να γίνει αυτό ο νόμος θα έπρεπε να αλλάξει πριν καν εφαρμοστεί…

 

Δημοφιλή!!  Κατατέθηκε η τροπολογία με τις νέες οργανικές - 1555 ΕΕΠ/ΕΒΠ & 1.723 οργανικές Θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Για το πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους σχολικούς συμβούλους…υπομονή..

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω