Τι άκουσε το e-wall – Διορισμοί, Κατανομή, Παράλληλες, Διευθυντές εκπ/σης, ΑΣΕΠ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

📍Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκρίνει κονδύλιο για 11.000 πιστώσεις διορισμών αυτή την περίοδο, εκ των οποίων τελικά δόθηκαν οι 8.568 που θα διατεθούν για εκπαιδευτικούς, όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες. Οι υπόλοιπες θα διατεθούν σε άλλες κατευθύνσεις όπως π.χ. για διορισμούς στο σώμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας(!!) Αυτά για να ξέρουμε ποιες είναι οι προτεραιότητες τους…ότι τη στιγμή που θα αφήσουν πάλι χιλιάδες ακάλυπτα οργανικά κενά στα σχολεία μας θα βρουν πάλι λεφτά για εκεί που θέλουν…

Οι υπόλοιπες πιστώσεις από τις 11.000 που θα μείνουν, θα είναι για να χρησιμοποιηθούν του χρόνου για διορισμούς.

Το χρονοδιάγραμμα των διορισμών προβλέπει αυτοί να ολοκληρωθούν τέλη Ιούλη με αρχές Αυγούστου το πολύ.

 

📍Οι διορισμοί Θα γίνουν πριν υπάρξει δυνατότητα παραίτησης για να διεκδικήσουν θέσεις οι νεοδιόριστοι.

📍Δυστυχώς δεν υπάρχει πρόθεση να δοθεί δυνατότητα για μεταθέσεις πριν τους διορισμούς και άρση της υποχρεωτικής διετίας παραμονής στον τόπο διορισμού για τους νεοδιόριστους του 2021.

📍Πολλά τηλέφωνα και απόπειρες πιέσεων γίνονται σχετικά με την κατανομή από πολιτικούς παράγοντες και όχι μόνο, με μικρή εκτιμούμε αποτελεσματικότητα τελικά, καθώς αφενός τα κουκιά είναι μετρημένα και αφετέρου η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ είναι ισχυρή εσωκομματικά και δεν ακούει εύκολα φωνές τρίτων.

📍Η κατανομή ωστόσο αναμένεται από βδομάδα (το είπε και ο ΓΓ εκτός από αλλους, ελπίζω να μη με ρίξουν παλι κουβά)..

📍30/6 υπάρχει φημολογία ότι θα βγουν οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης, παρότι είχαμε πάλι νέες ενστάσεις υποψηφίων. Για να δούμε τι θα γίνει και με αυτό “το γεφύρι της Άρτας”..

📍Αλλαγές θα γίνουν στην παράλληλη στήριξη (θα αναφερθούμε σύντομα). Αναμένονται τις επόμενες μέρες αλλαγές στο καθηκοντολόγιο της παράλληλης που μπορούν να επιφέρουν αλλαγές σε όλη τη φυσιογνωμία του θεσμού. Μακάρι όχι προς το χειρότερο, παρόλο που ανησυχούμε…

📍Ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ έχει απομακρυνθεί σαν ενδεχόμενο (πάλι καλά), όμως να θυμόμαστε ότι η παραφιλολογία των περασμένων μηνών και οι στοχευμένες διαρροές του ΥΠΑΙΘ, το έβαλαν μετά από δεκαετίες στο τραπέζι και ανά πάσα στιγμή μπορεί να επιχειρήσουν να μας το ξανασερβίρουν (ειδικά αν θέλουν να περάσουν κατι άλλο να χρησιμοποιηθεί παλι σαν φόβητρο)..

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω