Ανακοίνωση Συλλόγου Σωκράτης για τις σχολικές καθαρίστριες και την απόλυση προσωπικού καθαρότητας πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Σωκράτης 

 

Αίσχος !!! Για άλλη μια χρονιά απολύεται προσωπικό καθαριότητας των σχολείων ενώ η σχολική χρονιά δεν έχει λήξει!!!
Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, ενώ καθημερινά ακούμε για νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ η ανάγκη για καθαριότητα και απολύμανση στις σχολικές μονάδες είναι επιτακτική, για άλλη μια χρονιά απολύονται καθαρίστριες επειδή έληξε η σύμβαση εργασίας!!!
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» από τον Δήμο Αχαρνών, πρόκειται για προσωπικό καθαριότητας με σύμβαση εργασίας που ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών λόγω covid. Για πολλοστή φορά Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας επιδεικνύουν εγκληματική ολιγωρία αναφορικά με τους όρους υγιεινής και ασφάλειας για τη λειτουργία των σχολείων!
Ο Δήμος έχει σκοπό να καλύψει τα κενά που θα προκύψουν μετακινώντας το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας, γεγονός που σημαίνει ότι θα μειωθούν σε αρκετά σχολεία οι ώρες που θα έχουν καθαρίστρια.
Τεράστιες ευθύνες αναλογούν και στον Δήμο Αχαρνών, καθώς δεν κινητοποιήθηκε έγκαιρα, ώστε τα σχολεία να λήξουν τη λειτουργία τους με όλο το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας και καθόλη τη διάρκεια του ημερήσιου προγράμματος λειτουργίας τους.
Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με τη ζωή και την υγεία μας!
Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών/ών και την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων σε υγειονομικό υλικό. Τα όποια ημίμετρα σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για καθαρισμό αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση!!!
Για τη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας απαιτείται μόνιμο, επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας, ώστε να διατηρούνται καθαρές οι σχολικές μονάδες σε όλη τη διάρκεια του ημερήσιου προγράμματος λειτουργίας τους.
Το ΔΣ
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω