Το “δράμα” της θεατρικής αγωγής και των ειδικοτήτων για τους διορισμούς και τη σύσταση οργανικών – 16 ερωτήσεις/Αναφορές στη βουλή

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Ούτε μία, ούτε δυο αλλά 16 ερωτήσεις έχουν κατατεθεί για το “δράμα” της θεατρικής αγωγής! Περίπου 60 βουλευτές όλων των κομμάτων ζητούν από την υπουργό να συστήσει τις πολυπόθητες αλλά και αναγκαίες οργανικές θέσεις αφού οι Θεατρολόγοι διδάσκουν υποχρεωτικό μάθημα στο δημοτικό αλλά είναι “αόρατοι”. Τα κενά τους είναι μόνο λειτουργικά! Στην πραγματικότητα όμως είναι πάγια και διαρκή, δλδ οργανικά!
Η διακομματική στήριξη του αιτήματος των θεατρολόγων δεν πτοεί την Πολιτική Ηγεσία. Στην συνάντηση του ΓΓ κ. Κόπτση με τους 10 επιστημονικούς Συλλόγους στις 31/5/22 μετά την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο υπαιθ, ο Γενικός έπεσε σε αντιφάσεις: Από τη μια είπε πως δεν προλαβαίνουν φέτος να συστήσουν οργανικές για καμιά ειδικότητα και στο τέλος τους άφησε παράθυρο ελπίδας, να δει τον τελικό αριθμό που θα εγκριθεί και θα τους πει την άλλη Παρασκευή! 
Αν υπάρχει χώρος, θα ιδρύσουν οργανικές, αν δεν υπάρχει, δεν προλαβαίνουν!!!
Τα βλέμματα των κοινών  ειδικοτήτων τώρα  είναι στη Βουλή καθώς η κ. Μακρή θα απαντήσει αυτή την Παρασκευή από το βήμα σε δυο επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών για τους θεατρολόγους και από εκεί θα φανεί τι μέλλει γενέσθαι για όλες τις κοινές ειδικότητες!
(Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 16 γραπτές ερωτήσεις στη βουλή από βουλευτές όλων των κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ομαδική ερώτηση δυο φορές! Την Πέμπτη 19/5 κατατέθηκε επίκαιρη ερώτηση από την ανεξάρτητη βουλευτή κα Αδαμοπούλου Aγγελική και θα συζητηθεί αυτή την Παρασκευή 3/6. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα τροποποιηθεί επίκαιρη βουλευτή του Συριζα κ. Τριανταφυλλίδη  και θα ρωτήσει και φέτος για την τύχη του θεάτρου στο δημόσιο ελληνικό σχολείο)
Πάντως, η Πολιτική Ηγεσία μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει στο 20% (!!!!) του Βουλευτικού Σώματος που ρωτά για την τραγική θέση στην οποία βρίσκονται  200 τουλάχιστον  θεατρολόγοι  και   με 10 έως 20 χρόνια προυπηρεσία που έμεινα αδιόριστοι λόγω του χαμηλού ποσοστού απορρόφησης στους περσινούς διορισμούς όπως οι ίδιοι αναφέρουν στην επιστολή τους που προκάλεσε και το μπαραζ Αναφορών και Ερωτήσεων
Παράλληλα και οι Πρόεδροι των Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών έστειλαν Υπόμνημα στην Υπουργό και τον Πρωθυπουργό.
Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτονται όλα τα έγγραφα που αναφέραμε
16 ερωτήσεις/Αναφορές στη βουλή, το Υπόμνημα των Προέδρων των Τμημάτων μας και της Προέδρου του ΠΕΣΥΘ , την επιστολή των 200 θεατρολόγων με πολυετή προϋπηρεσία
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
ΠΕΣΥΘ ( Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων) με τίτλο : Δεν είμαι αναλώσιμος
282135973 305346365115328 4222993249710853395 n
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω