PDE PATREAS2

Νεότερα για διορισμούς και ανακοινώσεις από τον PATREAS/PDE

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κατανοώ ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία σε πάρα πολύ κόσμο, αλλά χρειάζεται υπομονή και γερά νεύρα. 

 

Για αυτό ευθύνονται οι δηλώσεις των «αρμοδίων» που δημιούργησαν προσδοκίες για ανακοίνωση του αριθμού (ίσως και της κατανομής) των διορισμών πολύ νωρίτερα από πέρυσι, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. Η αλήθεια είναι ότι εκεί που φαινόταν ότι «έρχεται» (και βάσει των αναφερόμενων στη 14η έκθεση αυξημένης εποπτείας), σαν να «πάγωσε» ο χρόνος από πλευράς ΥΠΑΙΘ (προφανώς επικοινωνιακός ο λόγος). Πάντως, αν πουν και ασχοληθούν σοβαρά τα 2 μέρη (ΥΠΑΙΘ και ΥΠΕΣ), θεωρώ ότι είναι το πολύ 2-3 μέρες υπόθεση να καταλήξουν τουλάχιστον στον αριθμό.

Πάμε τώρα στην ουσία με αφορμή την ανάρτηση “γνωστής εκπ. σελίδας”: γνωστό ότι το συγκεκριμένο site κάνει ΚΑΙ πολιτική, οπότε με αυτά που αναφέρει θεωρώ ότι διαμορφώνει κλίμα για «κακό» Μάκη που δεν ήθελε και «καλή» Νίκη που τα κατάφερε, καθώς οτιδήποτε >8000 θα καταγραφεί ως… Νίκη (Κεραμέως).

 

Οι προτάσεις των 2 Υπουργείων δεν διαφέρουν μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Ας τις συγκρίνουμε head-to-head που λένε και στο χωριό μου:

Δημοφιλή!!  Εκπαιδευτικοί Μουσικής: Επιτακτική η ανάγκη κάλυψης των οργανικών θέσεων μουσικής στους επικείμενους διορισμούς

 

ΕΙΔΙΚΗ

Αβάθμια και Ββάθμια: Συμφωνούν σε 100% κάλυψη των οργανικών κενών
ΕΕΠ-ΕΒΠ: ΥΠΕΣ προτείνει 100% κάλυψη σε Αβάθμια, Ββάθμια και ΣΔΕΥ, ενώ ΥΠΑΙΘ μόνο κάτι ψίχουλα σε ΣΔΕΥ (ίσως έπαιξε ρόλο σε αυτό ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ στην προκήρυξη της Ειδικής Αγωγής). Πόντος στο ΥΠΕΣ εδώ.

ΓΕΝΙΚΗ

Μουσικά: ΥΠΑΙΘ λέει 350+, ΥΠΕΣ προτείνει 250+
Ββάθμια: Συμφωνούν σε 100% κάλυψη των οργανικών κενών (με ό,τι έχουμε πει για τους ΠΕ04.04). Εδώ να αναφέρω ότι σε όσα έχω δει, το ίδιο το ΥΠΑΙΘ δεν ζητά περισσότερους διορισμούς στη Δευτεροβάθμια από όσα τα οργανικά κενά που περιέχει η εγκύκλιος των μετατάξεων. Έχω δει αυτά που αναφέρει η αγαπητή Κίρκη και δεδομένης της περυσινής ευστοχίας της στο θέμα των διορισμών (που όμως δεν παραβίασαν κάπου τα κενά των μετατάξεων, απλώς έγιναν όλοι σε μια χρονιά) τα ακούω κατ’ αρχάς.

 

Αβάθμια:

ΠΕ60: ΥΠΑΙΘ θέλει 100% (975/975), ΥΠΕΣ φαίνεται να συμφωνεί σε 9xx
ΠΕ70: ΥΠΑΙΘ θέλει 4000+, ΥΠΕΣ ξεκινά από τις συνταξιοδοτήσεις (1300), για λόγο που έχει αναφερθεί παλιότερα. Πόντος στο ΥΠΑΙΘ εδώ.
Ειδικότητες: εδώ δεν μου είναι ξεκάθαρο τι προτείνει ο καθένας, αλλά τα ελάχιστα κι από τις 2 πλευρές είναι:
ΠΕ05: 30
ΠΕ06: 100
ΠΕ07: 2
ΠΕ08: 22
ΠΕ11: 100
ΠΕ79.01: Τα σίγουρα: α) δεν βγαίνει το 10.000 με 0 (μηδέν) ΠΕ79.01, β) το ΥΠΕΣ προτείνει τουλάχιστον 100 (πάντως είναι «ρόμπα» να σου προτείνει το ΥΠΕΣ να κάνεις κι εσύ να εξαφανίζεις όλα τα κενά αυτού του κλάδου στην εγκύκλιο των μετατάξεων).
ΠΕ86: ?
ΠΕ91: ?

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω