Απογοήτευση οι απαντήσεις του Γεν. Γραμματέα χθες στους συναδέλφους ειδικοτήτων στο περιθώριο της κινητοποίησης τους στο ΥΠΑΙΘ για τη σύσταση οργανικών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όχι απλά απογοητευτικές, αλλά προκλητικές απαντήσεις έδωσε ο Γεν. Γραμματέας χθές, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι δεν θα γίνει καμία ίδρυση νέων οργανικών θέσεων εν όψη των νέων διορισμών του καλοκαιριού!

Σαν δικαιολογία υποστήριξε ότι τέτοια διαδικασία είναι δύσκολη και χρονοβόρα και ότι έπρεπε να είχε δρομολογηθεί από το Σεπτέμβρη(!). Κάτι τέτοιο φυσικά και δεν ευσταθεί, καθώς είναι πολύ πρόσφατο το παράδειγμα του περασμένου καλοκαιριού, όπου ιδρύθηκαν χωρίς καμία χρονοβόρα διαδικασία, εντός λίγων ημερών οργανικές στις οποίες πραγματοποιήθηκαν διορισμοί.

Οι συνάδελφοι απάντησαν ότι κάτι τέτοιο αποτελεί κατάφορη αδικία, πως σε κλάδους με εκατοντάδες πραγματικά λειτουργικά κενά,  με συναδέλφους που αναπληρώνουν τους εαυτούς τους εδώ και δεκαετίες, υπάρχουν ελάχιστα οργανικά.

Με αυτή την πολιτική απόφαση το υπουργείο ρίχνει στον καιάδα ολόκληρους κλάδους και για να καταλάβουμε το παράδοξο που θα συναντήσουμε στον κλάδο των θεατρολόγων π.χ  υπάρχει μόλις 1 οργανικό κενό προς κάλυψη στους διορισμούς. Μπροστά στα επιχειρήματα των συναδέλφων ο Γραμματέας έκανε μια-προσχηματική κατά τη γνώμη μας- αναδίπλωση λέγοντας ότι : καθίστε να δούμε μήπως έχουμε αύξηση του αριθμού και θα το δούμε, πάρτε με ξανά την Παρασκευή”. Λες και ξαφνικά από χρονοβόρα η διαδικασία ίδρυσης οργανικών θα γίνει απλή αν αυξηθεί η πίτα των διορισμών!

Συνάδελφοι αυτός είναι ο εμπαιγμός που δέχονται όλοι ανεξαιρέτως οι κλάδοι των εκπ/κων από το ΥΠΑΙΘ και επιβεβαιώθηκε περίτρανα και την Τρίτη.

Όμως να κοιτάξουμε λίγο και τις δικές μας ευθύνες. Χθες στην κινητοποίηση στο υπουργείο ήταν τρεις κι ο κούκος…και έτσι δυστυχώς δεν διεκδικείται και δεν κερδίζεται τίποτε! Τους διορισμούς δεν τους χάρισαν και ούτε τους χαρίζουν, τους κέρδισαν και τους κερδίζουν όποιοι τους απαιτούνε μαζικά στους αγώνες! Για αυτό ας μην πέφτουμε από τα σύννεφα με τέτοιες απαντήσεις. Δεν γίνονται οι αγώνες με email και τηλέφωνα δυστυχώς.

Ακόμη προς όλους τους συναδέλφους που κατηγορούν άλλους συναδέλφους και άλλες ειδικότητες, να πούμε ότι δεν πρέπει να ψάχνουν και να εφευρίσκουν εχθρούς μεταξύ συναδέλφων. Καμία άλλη ειδικότητα δεν φταίει επειδή αδικείται κάποια άλλη. Για αυτές τις αδικίες ευθύνεται ο κεντρικός προγραμματισμός του ΥΠΑΙΘ που στοχεύει στην κάλυψη όπως όπως των κενών, αδιαφορώντας για την πραγματική λειτουργία της εκπ/σης και τις ζωές των εκπ/κων όλων των ειδικοτήτων συνολικά. Δεν αδικείται κάποιος επειδή κάποιος άλλος έβαλε “βίσμα”, αλλά επειδή η πολιτική ηγεσία κάνει έναν συγκεκριμένο κοστολογημένο προγραμματισμό που δεν τους χωράει όλους.

Ας διεκδικήσουμε λοιπόν όλοι μαζί και ας αφήσουμε την αλληλοφαγωμάρα.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω