Ενημέρωση για Νέο σύστημα (γραπτού ΑΣΕΠ) Διορισμών – Αναμένονται 8.300 – 8.600 διορισμοί εκπαιδευτικών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ

Μαθαίνουμε ότι ο αριθμός πάει να κλειδώσει λίγο πάνω από το 8.000 μεταξύ 8.300 με 8.600, ελπίζουμε, την τελευταία στιγμή να μας εκπλήξουν και να ανέβει ο αριθμός, γιατί με αυτό τον τρόπο μένουν χιλιάδες οργανικά κενα ακάλυπτα και πάλι!!

2.200 περίπου η Δ/βθμια, πλήρη κάλυψη των κενών από τις μετατάξεις, 2.300-2400 ειδικη αγωγή ΕΑΕ , 950 ΠΕ60, πάνω από 2000+ πε70 και τα υπόλοιπα ειδικότητες πρωτοβάθμιας και μη!! Αυτοί είναι οι αριθμοί που θα ανακοινωθούν σύντομα.. μετα τα μέσα Ιουνίου 20+.

 

 

Αποκωδικοποιώντας τις πρόσφατες δηλώσεις καταθέτουμε την άποψη μας:

➡️Γραπτός ΑΣΕΠ στην εκπαίδευση

 

🐰🐰🐰🐇🐇🐇🐇Βρε καλώς τα λαγουδάκια!!

 

Με λίγα λόγια, γραπτός ΑΣΕΠ θα ήταν τρελό να γίνει.. δε βάζω και το χέρι ✋ μου στη φωτιά, αλλά δε το βλέπω και ας βαράνε τα τύμπανα!!

Οι πληροφορίες μας:

Υψηλόβαθμοι σύμβουλοι κοντά στην υπουργό μας είπαν, απλά μια συζήτηση φιλολογικού τύπου για ΑΣΕΠ κάναμε και διέρρευσε, δημιουργώντας όλη αυτή την αναστάτωση. Ακόμη και στη συζήτηση μας, δεν ειπώθηκε καν για κλασικό γραπτό ΑΣΕΠ, αλλά μόνο για ένα τεστ τύπου “τεστ δεξιοτήτων”, αλλά το θεωρεί και ο ιδιος δύσκολο να συμβεί!!

 

Όμως σίγουρα δεν είναι καλός οιωνός να πλανάται τέτοιο φάντασμα πάνω απο την εκπ/ση. Τα ίδια, όπως μου έλεγε και ένα φιλαράκι “πρασινοφρουρος πια😉” έγιναν επί Φίλη.. κάτι δημοσιεύματα από  “λαγουδάκια της εκπαίδευσης🐇🐇”, μετά ο κόσμος πανικοβλήθηκε για να μη περάσει ποτέ κατι τέτοιο και τελικά τι έγινε;

Δημοφιλή!!  Αδιανόητο έγγραφο του Γεν.Γραμματέα απειλεί για χιλιοστή φορά Απεργούς εν μέσω καλοκαιριού

 

🥕Κατάργηση του υπεύθυνου ολοημέρου και λέγαν(μ)ε, αχ τι καλά γλιτώσαμε!!

Από αλλού το περιμέναμε, από αλλού μας ήρθε!!

 

 

Να αναμένουμε κατι αντίστοιχο και τώρα;
Μπορεί αυτό να είναι μια εξήγηση, κάτι να μας ετοιμάζουν!

 

 

Ειδική, γενική, συγχωνεύσεις κάτι άλλο.. θα μάθουμε σύντομα; Μπορεί..
Πάντως η τέχνη αυτή είναι παλιά..

Από την άλλη μπορεί πράγματι η ιδέα να λανσάρεται σιγά σιγά για να προετοιμάσει συνειδήσεις. Όσο πιο συχνά ακούς κάτι τρελό, τόσο λιγότερο εξωφρενικό σου φαίνεται.. Συνηθίζεις το τέρας…Αλλά στο χέρι μας είναι να μη το συνηθίσουμε ποτέ! Να αντιδράσουμε επιτέλους μαζικά και να το σταματήσουμε.

Ας μη ξεχνάμε πως δεκαετίες ολόκληρες αυτά είναι τα σχέδια τους, ελαστική εργασία, γραπτοί ΑΣΕΠ, διευθυντές-αφεντικά, προσοντολόγια, αποκέντρωση σχολείων…Μας τα σερβίρουν σιγα σιγά, τα λένε απ’το 1990, όμως το εκπ/κο κίνημα άντεξε τόσα χρόνια, και είναι η σειρά μας τώρα να αντέξουμε και εμείς και να τους τα δώσουμε πακέτο πίσω..

 

 

➡️Όπως αναφέρουν συνάδελφοί σε σχόλια τους:

✏️Σε τίποτε δε θα βοηθήσει ο γραπτός διαγωνισμός, έτσι όπως τον σκέφτονται και θα δημιουργήσει μόνο προβλήματα.

Δημοφιλή!!  Μητσοτάκης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε τουλάχιστον κατά 50% τον αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς

✏️Τα κλειστά συστήματα στην εκπαίδευση είναι σχεδόν θνησιγενή.

✏️Ο γραπτός διαγωνισμός δεν είναι νέο σύστημα, το να ξεκινήσει ενας γραπτός διαγωνισμος προυποθέτει χρόνο και χρήμα και δεν είναι τίποτε άλλο από μια ιδεοληψία.

✏️Δεν είμαστε πειραματόζωα. Ήδη στα πλαίσια του προσοντολογίου ξοδέψαμε πολύ χρόνο και χρήμα και σαφώς διαβάσαμε πολύ παραπάνω απ’ ό,τι στις πανελλαδικές

✏️Η νυν ηγεσία διόρισε ήδη 15.000 περίπου με ένα σύστημα που δεν θεωρεί δίκαιο και προτίθεται να επαναφέρει τον γραπτό, έχοντας δεχτεί το σβήσιμο των μορίων από τους επιτυχόντες προηγούμενων διαγωνισμών και τον εξοβελισμό συναδέρφων!

 

 

Εκπληκτική συνέπεια το υπουργείο! Τη μία βδομάδα διαψεύδει το γραπτό ΑΣΕΠ, την επόμενη τον επιβεβαιώνει!

Είναι δυνατόν να υπάρχει μετά το 2023 άλλος τρόπος πρόσληψης στην Ειδική(όπου θα ισχύουν οι πίνακες της τωρινής προκήρυξης) και άλλος στη Γενική;

https://e-wall.net/2022/04/29/17884/

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω