Ενημέρωση Patrea για Διορισμούς – Μετατάξεις

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

https://e-wall.net/2022/04/29/17884/

Δεν φτάνει ο προκρούστειος αλγόριθμος στη Δευτεροβάθμια και η μη ίδρυση οργανικών θέσεων ΠΕ60 και ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια, μετά είχαμε και τις άνωθεν παρεμβάσεις στα κενά ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας (ενώ στους ΠΕ60 και ΠΕ70 δόθηκαν όλα).

Στους ΠΕ79 φοβερή ιδέα να δώσουν δικαίωμα μετάταξης των Πρωτοβάθμιων ΠΕ79 στα Μουσικά Σχολεία. Γιατί, όμως, να εξαφανιστούν τα 600 κενά τους στα Δημοτικά Σχολεία, ενώ πέρυσι δόθηκαν; Να έλειπε τότε αυτή η νέα δυνατότητα (αν σε αυτήν οφείλεται η έκλειψη των κενών ΠΕ79). Και τα κενά αυτά δεν χάνονται ούτε με υποβιβασμούς ούτε με συγχωνεύσεις (μόνο αν καταργηθεί το Δημοτικό Σχολείο στο οποίο έχουν κατανεμηθεί, αλλά γενικά δεν είναι σε μικρά Δημοτικά Σχολεία). Αν δεν δώσουν τίποτα για μόνιμους διορισμούς στους ΠΕ79 της Πρωτοβάθμιας θα είναι το πλέον κραυγαλέο της όλης διαδικασίας (ας αναλογιστεί ο καθένας να συνέβαινε αυτό στον κλάδο του).

Εντάξει, τώρα είναι λίγα (λόγω μη ίδρυσης οργανικών) τα κενά των ΠΕ86 (35) και ΠΕ91 (16), γιατί να εξαφανιστούν τελείως;
Οι ΠΕ11 φθηνά την γλίτωσαν, με 2-3 κοψίματα σε 3-4 περιοχές που είχαν πάνω από 10 κενά.

Δημοφιλή!!  Τσουνάμι συγχωνεύσεων τμημάτων και στην Κρήτη - Αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς

Και πάμε στους ΠΕ05/ΠΕ06/ΠΕ07/ΠΕ08 όπου δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις με τον «αλγόριθμο»-κόφτη:
Έχεις 1-3 κενά; Σου κόβουμε 1 (αν είναι το μοναδικό, δεν ανοίγει η Περιοχή).
Έχεις 4-6 κενά; Σου κόβουμε 2.
Έχεις 7-9 κενά; Σου κόβουμε 3.
Και πάει λέγοντας.
Με αυτά και με αυτά, διαμορφώθηκαν τα οργανικά κενά των Ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας στην εγκύκλιο των μετατάξεων, ενώ αρχικά ήταν:
ΠΕ05: 56
ΠΕ06: 421
ΠΕ07: 19
ΠΕ08: 61
ΠΕ11: 196
ΠΕ79: 600
ΠΕ86: 35
ΠΕ91: 16
(για να τα βρείτε ανά Περιοχή, μπορείτε να κάνετε περίπου την αντίστροφη διαδικασία, το πολύ να έχετε μια απόκλιση κατά 1, καθώς αν είναι 2 τα κενά στην εγκύκλιο μετατάξεων μπορεί να προέκυψαν ως 3-1 ή ως 4-2 και αντιστοίχως για 4 μπορεί να προέκυψαν ως 6-2 ή ως 7-3 κ.ο.κ.).

Στη Δευτεροβάθμια Γενική όπως τα είχαμε πει (δυστυχώς).

Στην Ειδική επίσης τα αναμενόμενα (για το Εκπαιδευτικό Προσωπικό: ούτε το 2020 είχαν δοθεί στην αντίστοιχη εγκύκλιο κενά για το Εκπαιδευτικό Προσωπικό στην ΕΑΕ, αλλά έγιναν κανονικά διορισμοί τον Αύγουστο του 2020).

Δημοφιλή!!  ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ Σ.Δ.Ε.

Ο αριθμός των διορισμών δεν έχει κλείσει ακόμα στην Πρωτοβάθμια (για τα υπόλοιπα δεν άλλαξε κάτι). Υπάρχει δυναμική για τους ΠΕ60 (λόγω της δίχρονης) και εκεί που έβλεπα ταβάνι το 3x των συνταξιοδοτήσεων, πλέον το βλέπω κατώφλι με καλή προοπτική να έχει το 9 μπροστά ο αριθμός των διορισμών τους.

https://e-wall.net/2022/04/26/17535/

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω