Ζέττα Μακρή: Έρχονται μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών – Γιάννης Δελής – Να μονιμοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί χορού και κινηματογράφου στα καλλιτεχνικά σχολεία 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ διορισμών την τελευταία δωδεκαετία, όχι μόνο τα τελευταία πέντε ή  έξι χρόνια και ρεκόρ προσλήψεων αναπληρωτών…είπε η κ Μακρή.

Πραγματοποιήθηκαν 16.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών την τελευταία διετία, 44.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Επιπλέον, η υφυπουργός,  επισήμανε ότι αναμένονται και άλλοι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, το έχουμε πει και δημόσια, το έχει πει η ίδια η υπουργός ότι θα προχωρήσουμε και σε άλλους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

https://e-wall.net/2022/04/26/17535/

Γιάννης Δελής – Να μονιμοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί χορού και κινηματογράφου στα καλλιτεχνικά σχολεία

Την έγκαιρη πρόσληψη εκπαιδευτικών για τις ειδικότητες χορού και κινηματογράφου στα καλλιτεχνικά σχολεία, αλλά και την μονιμοποίησή τους, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, με Επίκαιρη Ερώτησή του προς το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, ανέφερε πως παραμένει το απαράδεκτο φαινόμενο των χιλιάδων κενών στα σχολεία, εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής αδιοριστίας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι καθηγητές στα καλλιτεχνικά σχολεία προσλαμβάνονται στην καλύτερη περίπτωση τον Δεκέμβρη του τρέχοντος σχολικού έτους, δηλαδή μήνες μετά την έναρξή του, με αποτέλεσμα οι μαθητές των Καλλιτεχνικών Σχολείων να στερούνται τη μισή σχολική χρονιά το μάθημα του Χορού ή του Κινηματογράφου, ένα μάθημα βασικό για την ανάπτυξη της Καλλιτεχνικής Παιδείας.

Δημοφιλή!!  Νέο νομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ: Ως υπηρέτηση οργανικής θα μετρά ο χρόνος απόσπασης για τις ειδικές κατηγορίες

Επισήμανε ότι τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στις προσλήψεις, στηλιτεύει και ο Συνήγορος του Πολίτη, μετά από προσφυγή του Συλλόγου Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχουν νομικά κωλύματα για την επίσπευση των διαδικασιών, ώστε οι εκπαιδευτικοί να είναι έγκαιρα, από την αρχή της σχολικής χρονιάς στα Καλλιτεχνικά Σχολεία.

Κατήγγειλε, ότι εκτός από την καθυστέρηση στην πρόσληψή τους, οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων χορού και κινηματογράφου εργάζονται με το απαράδεκτο καθεστώς της ωρομισθίας και ζήτησε την μονιμοποίησή τους.

Κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκινά εγκαίρως τις διαδικασίες πρόσληψης των εκπαιδευτικών, με δεδομένο ότι οι διαδικασίες ολοκληρώνονται μετά από 4 μήνες, άρα για να είναι στις θέσεις τους τον επόμενο Σεπτέμβρη, οι διαδικασίες επισήμανε, πρέπει να ξεκινήσουν από τώρα για να έχουν ολοκληρωθεί στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Να καλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις ελλείψεις επιχείρησε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, στην απάντησή της, επικαλούμενη τις 16.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, αριθμός όμως που δεν είναι επαρκής για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία όλης της χώρας, όπως επισήμανε και ο κομμουνιστής βουλευτής. Για τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις, επικαλέστηκε το σύστημα προσλήψεων που προβλέπει πρώτα τους μόνιμους, ύστερα τους αναπληρωτές και τελευταίους τους ωρομίσθιους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διαχρονικότητα του προβλήματος για να καλύψει τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης.

Δημοφιλή!!  Διεξαγωγή συνεντεύξεων εκπαιδευτικών υποψήφιων για απόσπαση με σκοπό την κάλυψη θέσεων διδακτικού προσωπικού στα Ευρωπαϊκά Σχολεία

 

Γ. Δελής: Να μονιμοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί χορού και κινηματογράφου στα καλλιτεχνικά σχολεία

 

https://e-wall.net/2022/04/29/17884/

ΠΗΓΗ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω