Genially- Δημιουργήστε ελκυστικό διαδραστικό περιεχόμενο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τι είναι το Genially;

Το Genially είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας διαδραστικού υλικού και μπορεί να χαρακτηριστεί ‘το εργαλείο που δίνει ζωή στο περιεχόμενο’

Άλλωστε, όταν προσθέτουμε διαδραστικότητα και κινούμενα σχέδια στο ψηφιακό περιεχόμενο, εμπλέκουμε περισσότερο τους μαθητές και τους βοηθάμε να συνειδητοποιήσουν τα επιτεύγματά και την πρόοδο τους.

Το Genially αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη πρόταση εκπαιδευτικής τεχνολογίας στα Global EdTech Startup Awards. Το 2021, κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου εργαλείου για παρουσιάσεις από την Edtech Digest.

Οι δυνατότητες κίνησης και διάδρασης του Genially, είναι αυτές οι οποίες μεταβάλουν το περιεχόμενο σε ελκυστικό και ενδιαφέρον.

Με το Genially μπορείτε να δημιουργήσετε μια μεγάλη γκάμα περιεχομένου η οποία περιλαμβάνει:

Το Genially διαθέτει πάνω από 1.100 πρότυπα για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε και να εμπνευστείτε. Παράλληλα, προσφέρει μια μεγάλη βιβλιοθηκη φωτογραφιών την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτσι ώστε να διανθήσετε τις δημιουργίες σας. Φυσικά, εκτός από την χρήση της δικής του βιβλιοθήκης, το Genially επιτρέπει την εισαγωγή βίντεο, εικόνων, ήχου, κινούμενων εικόνων, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, χάρτες Google κ.α. 

Δημοφιλή!!  Στο Gov.gr Wallet η Ασφαλιστική Ικανότητα των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Genially στην τάξη

Λόγω της ευκολίας χρήσης του, δίνει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να μαθαίνουν και να δημιουργούν, διασκεδάζοντας.

Παρουσίασεις

Χρησιμοποιώντας τα πρότυπα ή δημιουργώντας κάτι εξολοκλήρου από την αρχή, μπορείτε να εντάξετε διαδραστικά σημεία πάνω στις παρουσιάσεις του μαθήματος σας όπως βίντεο ή κείμενο. Με αυτό τον τρόπο αφενός ενισχύεται το στοιχείο της αλληλεπίδρασης και αφετέρου αυξάνεται το ενδιαφέρον των μαθητών.


Δωμάτια απόδρασης

Εντάξτε προκατασκευασμένα δωμάτια απόδρασης που θα περιέχουν γρίφους, ώστε το μάθημα να γίνει ελκυστικό για τους μαθητές. Η ανακαλυπτική μάθηση στα καλύτερα της!


Εικονικές εκδρομές

Προσθέστε  χάρτες ή εικόνες που ταξιδεύουν τους μαθητές σας σε μια περιπέτεια χωρίς να φύγουν από την τάξη. Βοηθήστε τους να γνωρίσουν έννοιες, γεγονότα και μακρινούς τόπους μέσα από την ασφάλεια του υπολογιστή τους.


Κουίζ αξιολόγησης

Χρησιμοποιήστε την μεγάλη γκάμα από πρότυπα ώστε να δώσετε στους μαθητές σας διασκεδαστικά κουιζ αξιολόγησης τα οποία χρησιμοποιούν μηχανισμούς παιχνιδοποίησης.


Το Genially προσφέρεται σε διάφορα πακέτα, μεταξύ των οποίων και η έκδοση free, η οποία δεν απαιτεί να καταβάλετε κάποιο αντίσημο. Φυσικά, αν θέλετε να αποκτήσετε την πλήρη γκάμα των δυνατοτήτων του, θα χρειαστεί να προχωρήσετε στην αγορά κάποιου πακέτου επι πληρωμή. 

Δημοφιλή!!  Πρόγραμμα υπολογισμού μορίων και προυπηρεσίας αναπληρωτών/τριών: Νέα έκδοση!

Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο ανάπτυξης περιεχομένου για αρχάριους που αξίζει να το δοκιμάσετε. Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Genially και μάθετε περισσότερα γι’ αυτό. 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω