Οδηγοί: Πώς γίνονται οι οριστικές τοποθετήσεις των νεοδιόριστων;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μιας και διανύουμε περίοδο όπου οι διευθύνσεις εκπαίδευσης έχουν αρχίσει δειλά δειλά να πραγματοποιούν τις οριστικές τοποθετήσεις των νεοδιόριστων, πάμε να δούμε τι λέει το νομικό πλαίσιο για τον τρόπο πραγματοποίησης τους.

 

  • Καθόλη τη διετία των νεοδιόριστων δεν υπάρχει δυνατότητα απόσπασης/μετάθεσης εκτός της περιοχής διορισμού τους.
  • Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι συνάδελφοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (συγκεκριμένων προϋποθέσεων) που δύναται να αιτηθούν απόσπαση εκτός ΠΥΣΠΕ, αλλά μόνο για τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
  • Παρόλα αυτά, όλοι οι νεοδιόριστοι μπορούν να αιτηθούν απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ (βελτίωση θέσης) εφόσον έχουν θέμα με την τοποθέτηση.
  • Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα επιστρέψουν πάλι πίσω στην οργανική τους μέχρι να ξαναλλάξει κάτι (έγκριση αίτησης μετάθεσης).

 

Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης ανακοινώνουν πίνακες με το σύνολο των διαθέσιμων οργανικών κενών ανά ειδικότητα. Οι νεοδιόριστοι, όσοι έχουν μετατεθεί από άλλα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και όσοι ζητούν βελτίωση θέσης κατατάσσονται σε κοινό πίνακα κατάταξης με βάση τα μόρια τους, που προκύπτουν από τα έτη υπηρεσίας, τις μονάδες δυσμενών συνθηκών αλλά και κοινωνικά κριτήρια όπως ο γάμος, τα τέκνα, η συνυπηρέτηση και η εντοπιότητα.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να δηλώσει μέχρι 20 επιλογές σχολικών μονάδων και με βάση τη θέση του στον πίνακα τοποθετείται σε κενή οργανική θέση. Σε περίπτωση που κάποιος δεν πιάσει καμία από τις 20 επιλογές που έχει δηλώσει , εντός 5 ημερών έχει δικαίωμα να υποβάλλει συμπληρωματική δήλωση σχολικών μονάδων από αυτές που έχουν απομείνει.

Υ.Γ 1 Ήρθε ο καιρός να αλλάξει το αναχρονιστικό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει από το …1996. Διεκδικούμε οι συνάδελφοι να μπορούν να δηλώσουν όλες τις σχολικές μονάδες της διεύθυνσης αντί να παίζουν τζόκερ και να λύνουν σταυρόλεξο με το ποια επιλογή πιθανώς να πιάνουν.

Υ.Γ 2 Οι εκπαιδευτικοί που εμπίπτουν σε ειδικές κατηγορίες με απόφαση του εκάστοτε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ προτάσσονται των υπολοίπων στην επιλογή οργανικής θέσης.

Υ.Γ 3 Της τοποθέτησης όλων των παραπάνω προηγούνται οι οργανικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί.

278401209 400760938241215 4558295338067976960 n 278656371 721613582202775 2233754027265687332 n

Σημαντικές διευκρινίσεις για μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ και οριστικές τοποθετήσεις!
• Όλοι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί έχουν ξεχρεώσει την οργανική τους θέση, γιατί τη χρόνια που διανύουμε παρέμειναν στη διάθεση του πυσπε με υπαιτιότητα της υπηρεσίας. Συνεπώς, όπου κι αν πάρουν οργανική μπορούν άμεσα να κάνουν αίτηση μετάθεσης χωρίς να χρειαστεί να την υπηρετήσουν.
• Οι οργανικές θέσεις είναι οι ιδρυμένες θέσεις με ΦΕΚ και δεν έχουν σχέση με τη λειτουργικότητα του σχολείου. Πχ αν ένα σχολείο είναι οργανικά 8/
και λειτουργεί ως 6/θεσιο , οι 2 τελευταίοι εκπαιδευτικοί που πήραν οργανική εκεί θα κριθούν υπεράριθμοι και θα επιλέξουν ένα όμορο σχολείο! Η λειτουργικότητα των σχολείων εξαρτάται από τον αριθμό των μαθητών και βγαίνει το καλοκαίρι!
• Όταν ένας εκπαιδευτικός κριθεί υπεράριθμος, ξεχρεώνει την οργανική του χωρίς να την υπηρετήσει ( αυτό αφορά τους συναδέλφους που ζητάνε μετάθεση)!
• Υπενθυμίζουμε ότι όσοι νεοδιόριστοι συνάδελφοι δεν πιάσουν οργανική, θα δηλώσουν εκ νέου σχολεία στα εναπομείναντα κενά!

ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ

 

Δημοφιλή!!  Αδιανόητο έγγραφο του Γεν.Γραμματέα απειλεί για χιλιοστή φορά Απεργούς εν μέσω καλοκαιριού

Στατιστικά μεταθέσεων Α/βθμιας & Ποσοστά ικανοποίησης μεταθέσεων Δ/βθμιας 22-23

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Αντώνης Καραφώτης

Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall.. Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου

Κύλιση προς τα επάνω