ΑΣΕΠ: ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μ. Μαγιολαδίτης: Επ’ αφορμή την επικείμενης προκήρυξη του ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς / αναπληρωτές θεωρώ ότι η νέα φόρμα θα πρέπει να περιέχει επιλογή ώστε οι κάτοχοι διδακτορικού να δηλώνουν το σύνδεσμο στο ΕΑΑΔ για γρηγορότερο έλεγχο.

Επίσης, θεωρώ ότι κάθε όλα τα διδακτορικά πρέπει να ελεγχθούν εκ νέου για να διαπιστωθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις που βάζει το ΑΣΕΠ.

Παραθέτω το νέο πλαίσιο αναγνώρισης διδακτορικών διπλωμάτων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Σ.Ε.Π.

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ
Στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας των υποψηφίων, το Α.Σ.Ε.Π. γνωστοποιεί ότι στις εφεξής εκδιδόμενες προκηρύξεις για πλήρωση θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των φορέων της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 4765/2021, είτε με σειρά προτεραιότητας είτε με γραπτό διαγωνισμό, η προβλεπόμενη, κατά περίπτωση, βαθμολόγηση του κριτηρίου του διδακτορικού διπλώματος θα αποδίδεται στους κατόχους διδακτορικού διπλώματος σε επιστημονικό πεδίο που αναφέρεται ως αποδεκτό στην οικεία προκήρυξη σύμφωνα με την ταξινόμηση του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών.
Κατόπιν αυτού καλούνται οι υποψήφιοι, κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος, που προτίθενται να λάβουν μέρος στις ανωτέρω διαγωνιστικές διαδικασίες να επιβεβαιώσουν ότι η διδακτορική τους διατριβή είναι καταχωρημένη στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών (ΕΑΔΔ) (https://www.didaktorika.gr/eadd/ ).
Σε περίπτωση που η διδακτορική τους διατριβή δεν είναι καταχωρημένη στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών θα πρέπει άμεσα να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για την καταχώριση αυτής ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες που περιλαμβάνονται στο https://phdms.ekt.gr/phdms/.
Οι μεν κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος της ημεδαπής, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του οικείου εκπαιδευτικού ιδρύματος, οι δε κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος της αλλοδαπής με τη Γραμματεία του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).
Στην περίπτωση διδακτορικών διατριβών παρελθόντων ετών, για τις οποίες το επιστημονικό πεδίο στο οποίο κατηγοριοποιήθηκαν δεν είναι το σωστό, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) θα ανταποκριθεί σε αιτήματα για άπαξ τροποποίηση αυτού, με τη συμπλήρωση σχετικής φόρμας.

Marios Magioladitis 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω