ΔΟΕ: Αίτημα για συνάντηση με ΥΠΑΙΘ – Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επανέρχεται σε αίτημα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. προκειμένου να θέσει σειρά ζητημάτων που ταλανίζουν τον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση σχολικών μονάδων, λειτουργία σχολείων, τηλεκπαίδευση, άρση διετούς παραμονής νεοδιόριστων στον τόπο διορισμού, άνοιγμα πινάκων, διορισμοί, ωράριο ολιγοθέσιων σχολείων και νηπιαγωγείων, διευκόλυνση άσκησης συνδικαλιστικών δικαιωμάτων εκπαιδευτικών…).

 

            Ως Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με πίστη στην αξία του ενδελεχούς και ειλικρινούς διαλόγου ελπίζουμε η ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας να είναι θετική και άμεση.

 

 

https://e-wall.net/2022/03/20/14502/?fbclid=IwAR2CvagnLPXWh3OdvzYeelpeKw6NR6h9RNlQ5kEUc8nN7YWUYVhTl6sIRhI


Όλοι στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου – Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα
 Διεκδικούμε αναβαθμισμένο σχολείο, με επαρκές, σταθερό προσωπικό, με σύγχρονες υποδομές, υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών μας!
Είναι η ώρα μέσα από τα σωματεία μας να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας. Η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 του Απρίλη μπορεί να αναδείξει ότι η δύναμη βρίσκεται στη λαϊκή οργάνωση και πάλη.
Διεκδικούμε:
• Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των ΜΚ 2016-2017, στήριξη όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους.
• Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καμία απόλυση αναπληρωτή. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, να ανοίξουν τώρα οι πίνακες ΕΑ και να γίνουν μόνιμοι διορισμοί φέτος Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων.
• Έκτακτη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για όλα τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
• Ουσιαστική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής με μόνιμο προσωπικό και με σύγχρονες κι ασφαλείς υποδομές. Στήριξη της εργασίας των Νηπιαγωγών και άμεση, πραγματική κατοχύρωση-μείωση του ωραρίου τους με νομοθετική ρύθμιση.
• Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων (αραίωση μαθητών, δωρεάν τεστ από ΕΟΔΥ, προσωπικό καθαριότητας, ατομικά μέσα προστασίας για όλους κ.λπ.). Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
• Στοχευμένα εκπαιδευτικά–παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο.
• Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Να καταργηθούν οι νόμοι 4692/20, 4823/21, 4547/2018.
• Να καταργηθούν εδώ και τώρα όλες οι νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν τη λεγόμενη τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και με ίδια μέσα από τους εκπαιδευτικούς.
Το ΔΣ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Σωκράτης 

https://e-wall.net/2022/03/22/14654/

Δημοφιλή!!  Καταγγελία για Ανοίκειες και Αλαζονικές Συμπεριφορές Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω