Κορωνοϊός: Χωρίς μάσκα στους εξωτερικούς χώρους από σήμερα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Καταργείται από σήμερα η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους στους οποίους δεν παρατηρούνται συνθήκες συνωστισμού. Παράλληλα χαλαρώνουν ακόμα περισσότερο τα μέτρα με την απαγόρευση κυκλοφορίας να αίρεται και τα self tests να καταργούνται για τους εμβολιασμένους.

Τη μη χρήση μάσκας από σήμερα σε εξωτερικούς χώρους, όπου όμως δεν υπάρχει συνωστισμός, εισηγήθηκε ομόφωνα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας με την κυβέρνηση να αποφασίζει τα εξής:

  • Τη διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.
  • Τη δυνατότητα κυκλοφορίας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα εφόσον δεν υπάρχουν συνωστισμοί και συγχρωτισμοί.

Σε συνέχεια λοιπόν, της συνεδρίασης της Επιτροπής, το υπουργείο ανακοίνωσε πως δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αν και παραμένει ως ισχυρή σύσταση η χρήση της σε ανοιχτούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Δημοφιλή!!  Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ: Καύσωνας Μέχρι την Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Υπενθυμίζεται πως και στη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας είχε τεθεί το ζήτημα της άρσης της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αλλά η Επιτροπή δεν είχε δώσει το «πράσινο φως».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω