ΥΠΑΙΘ: 40.000 αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ στον προϋπολογισμό του 2022 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

575.037.000€ θα καταβληθούν σε 40.000 αναπληρωτές με σύμβαση ορισμένου χρόνου, σαν μισθοδοσία (431.278.086€) και εργοδοτικές εισφορές (143.759.362€)

*Προϋπολογισμός για 40.000 αναπληρωτές ΕΣΠΑ για το 2022, ενώ θα χρειαστούν 53.000+ (συνταξιοδοτήσεις, άδειες, εγκυμοσύνες, ειδικές ευπαθείς ομάδες κτλ) σχεδόν για την ομαλή λειτουργία των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά.

 

*Όπως θυμόμαστε, γύρω στις 3 χιλιάδες πιστώσεις ΠΔΕ που ήταν για την χρονιά 22-23, χρησιμοποιήθηκαν από φέτος (όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο)…

*’Αρα, την επόμενη σχολική χρονιά δεν θα υπάρξει ιδιαίτερος αριθμός του τακτικού προϋπολογισμού για αναπληρωτές ή θα είναι ελαχιστοποιημένος.

 

*Στοιχεία της Ευρωπαϊκής επιτροπής λένε ότι φέτος θα υπάρξει μια χαλάρωση των δημοσιονομικών μέτρων προς την Ελληνική κυβέρνηση. Αρα, η κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορεί άνετα να κάνει και φέτος διορισμούς (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ).

Ή 40.000 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ είτε πάμε σε “μεγάλο αριθμό διορισμών” ή σε μείωση αναπληρωτών “χωρίς διορισμούς” και μείωση κενών, με συγχωνεύσεις, κλείσιμο σχολείων και τα γνωστά…

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2022

Δημοφιλή!!  Σχετικά με τους επικείμενους διορισμούς - δεν ευσταθούν τα περί "μαγειρέματος" - Οι διορισμοί των ειδικοτήτων στη Γενική της ΔΕ θα είναι κάτω από 5.000

O Ειδικός Λογαριασμός του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με την ΚΥΑ 329/2005 (ΦΕΚ 210/17-02-2005) δύναται:

1. Να χρηματοδοτεί προγράμματα, έργα και λοιπές δραστηριότητες της εκπαίδευσης που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Διεθνών Οργανισμών και Οργανώσεων

2. Να διαχειρίζεται κονδύλια τα οποία προορίζονται για την κάλυψη δαπανών οποιουδήποτε είδους, που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση πράξεων και σχετικών υπηρεσιών ή δραστηριοτήτων που εκτελούνται ή παρέχονται στα πλαίσια:

-Των επιχειρησιακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ, στα οποία τελικός δικαιούχος είναι η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, Τομέα Παιδείας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

-Της εφαρμογής προγραμμάτων εκπαιδευτικού περιεχομένου των οποίων η εκτέλεση αναλαμβάνεται από Υπηρεσίες ή Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι πόροι του Ειδικού Λογαριασμού προέρχονται κυρίως από κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και από χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα κονδύλια του προϋπολογισμού διαμορφώνονται σύμφωνα με την πορεία υλοποίησης των ήδη ενταγμένων έργων.

Δημοφιλή!!  Δημοσιεύτηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ οι τελικοί πίνακες της 1ΓΕ/2023 - κλάδων/ειδικοτήτων, ΠΕ60 Νηπιαγωγών, ΠΕ70 Δασκάλων, ΠΕ73 και ΠΕ79

Επισημαίνουμε ότι εντός του 2022 θα υλοποιηθούν από την υπηρεσία μας και νέα έργα που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, καθώς και στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ωστόσο, την παρούσα χρονική στιγμή υπάρχουν εγκεκριμένα Τεχνικά Δελτία και Αποφάσεις Ένταξης για τα κάτωθι έργα:

[pdf-embedder url=”https://e-wall.net/wp-content/uploads/2022/03/ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ-ΥΠΑΙΘ.pdf” title=”ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΥΠΑΙΘ”]

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω