Πρόεδρος συλλόγου Θεοτοκόπουλος- Ηρακλείου: Εγκρίνονται οι άδειες ανατροφής για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Με ανακοίνωση του στα κοινωνικά δίκτυα ο Πρόεδρος συλλόγου Θεοτοκόπουλος Γιώργος Μακράκης γνωστοποίησε την πρόθεση της διεύθυνσης Ηρακλείου να εγκρίνει τις αδειες ανατροφής χωρίς να περιμένει διευκρινιστική από το υπαιθ, αναμένουμε ανάλογες κινήσεις και από τις υπόλοιπες διευθύνσεις.
Η συλλογική διεκδίκηση φέρνει αποτελέσματα
Εγκρίνονται οι άδειες ανατροφής για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς
Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου, από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός», για το ζήτημα των αδειών ανατροφής,
Με οδηγό την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και ταυτόχρονα, λαμβάνοντας υπόψη το απαράδεκτο έγγραφο της Γεν. Διευθύντριας Εκπαιδευτικού Προσωπικού Π.Ε. και Δ.Ε., το οποίο δεν επίλυε τα ανακύψαντα ζητήματα, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» με θεσμικές και κινηματικές παρεμβάσεις πιέσαμε τη Διεύθυνση Π.Ε. Ν. Ηρακλείου να προχωρήσει, ως όφειλε, στην έγκριση των αιτημάτων των ενδιαφερόμενων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών προκειμένου να λάβουν την άδεια ανατροφής.
Η θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί σημαντική νίκη απέναντι στην Υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως, που αυθαίρετα και παράνομα είχε στερήσει μέρος της άδειας ανατροφής από τις/τους συναδέλφισσες/συναδέλφους.
Θα συνεχίσουμε, παράλληλα, να διεκδικούμε τον αναδρομικό χαρακτήρα, καθώς δε συμπεριλαμβάνεται στην εν λόγω απόφαση του ΣτΕ.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω