Ανάρμοστη συμπεριφορά της Δ/ντριας στο Δημ. Σχ. Πολυδενδρίου απέναντι στους εκπαιδευτικούς του σχολείου

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καταγγέλλει ότι η Δ/ντρια του Δημ. Σχ. Πολυδενδρίου, εν αγνοία του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, πρόσθεσε, ως παραλήπτες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς, μέλη του συλλόγου γονέων, εκπροσώπους του Δήμου Ωρωπού καθώς και τη Δ/νση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, την περίοδο που τα σχολεία, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, έκλεισαν λόγω χιονιά (24 – 28 /1/2022).
Με άλλα λόγια, την περίοδο που οι εκπαιδευτικοί καλούνταν να συζητήσουν για τη δυνατότητα διεξαγωγής μαθημάτων διαδικτυακά και τις δυσκολίες που υπάρχουν, η εν λόγω Διευθύντρια έβαλε σε ρόλο «big brother» «εξωτερικούς» παρατηρητές στις συνομιλίες των εκπαιδευτικών, για θέμα που αφορά αποκλειστικά στον Σύλλογο Διδασκόντων της σχολικής μονάδας.
Η παραπάνω αυθαίρετη πράξη, της εν λόγω διευθύντριας, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αυθαίρετες ενέργειές της στη σχολική μονάδα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και συναίνεση του Συλλόγου Διδασκόντων:
α) τον Δεκέμβριο 2021, κάλεσε τηλεοπτικές κάμερες στο σχολείο, για να προβάλουν προγραμματισμένη δράση στο σχολείο, από κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού, και παρά τη ρητή απαγόρευση βιντεοσκόπησης, όπως αναφέρεται στην άδεια που δόθηκε για τη δράση. Τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς των μαθητών/μαθητριών βρέθηκαν προ τετελεσμένου γεγονότος.
β) σε παλαιότερο σχολικό έτος, προώθησε εντέχνως την αγορά βιβλίου που έγραψε η ίδια, μέσα στο σχολείο από μαθητές!!!
Τα προηγούμενα αφήνουν πολλά περιθώρια, για να υποθέσει κανείς ότι η διευθύντρια κάνει χρήση της θέσης της, θέλοντας να εξυπηρετήσει «προσωπικές διαδρομές» …
Επιπλέον, ο Σύλλογός μας έγινε δέκτης παραπόνων εκπαιδευτικών του σχολείου για αντισυναδελφική και αυταρχική συμπεριφορά της Διευθύντριας, η οποία δε διστάζει να εκστομίζει και απειλές, προκειμένου να επιβάλλει τη θέλησή της και παρακάμπτει το ανώτατο όργανο λειτουργίας της σχολικής μονάδας, που δεν είναι άλλο από τον Σύλλογο Διδασκόντων.
Η συμπεριφορά και ο τρόπος λειτουργίας της Διευθύντριας έχει διαταράξει σοβαρά το κλίμα σεβασμού, εμπιστοσύνης και συνεργασίας που πρέπει να διέπει τον Σύλλογο Διδασκόντων για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και η Δ/νση Π. Ε. Αν. Αττικής είναι ενήμερη.
Ωστόσο, είναι συνάδελφος του σχολείου αυτή που εγκαλείται από τη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής, γιατί χρησιμοποίησε άστοχη έκφραση απευθυνόμενη στην εν λόγω Διευθύντρια, σε ηλεκτρονικό μήνυμα, στο πλαίσιο επικοινωνίας που καταγγείλαμε στην πρώτη παράγραφο.
Καλούμε τη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής να αναλάβει τις ευθύνες της για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δημ. Σχ. Πολυδενδρίου, λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς της Διευθύντριας.
Το ΔΣ
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω