Η απάντηση των εκπ/κων στον νέο γύρο παραλογισμού με την τηλεκπαίδευση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι σύλλογοι Κ. Σωτηρίου, Θήβας και Λιβαδειάς μέχρι στιγμής ζητάνε διευκρινήσεις από τις Α/βαθμιες διευθύνσεις σχετικά με τη νομιμότητα της επιβολής τηλεκπαίδευσης. Σε ποιο νόμο/ εγκύκλιο πατάει και ποιος έχει την ευθύνη για το αυριανό άνοιγμα των σχολείων έστω και μόνο από τους δ/ντες..

εικόνα Viber 2022 01 26 19 13 51 163

 

 

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. Κ. Σωτηρίου

❌Τα σχολεία είναι ΚΛΕΙΣΤΑ με ευθύνη της Περιφέρειας
❌Κανένας δεν υποχρεούται να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του!
❌Κανένας συνάδελφος δεν υποχρεούται να μεταβεί σε ΚΛΕΙΣΤΑ σχολεία με δική του ευθύνη!

[pdf-embedder url=”https://e-wall.net/wp-content/uploads/2022/01/syllogosksotiriou.gr-About-adm.pdf” title=”syllogosksotiriou.gr-About adm”]

Αριστοτέλης: Για τις ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘ για τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία την Πέμπτη 27/1 (με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις της περιφέρειας Αττικής)

Το θράσος και η υποκρισία από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ έχει σπάσει όλα τα κοντέρ! Αντί να ασχοληθεί με το πώς θα παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, να εξασφαλίσει τον έλεγχο και την άμεση επισκευή όποιων ζημιών μπορεί να έχουν γίνει στα σχολεία, να εξασφαλιστεί η θέρμανση κ.τ.λ., χρησιμοποιεί την τηλεκπαίδευση ως μέθοδο για να συγκαλύψει τις ανεπάρκειες της κρατικής μηχανής και τελικά να τη χρησιμοποιήσει ως εργαλείο δικαιολόγησης που για μια ακόμα μέρα όλες αυτές οι ανεπάρκειες κεντρικού κράτους, δήμων και περιφερειών οδηγούν να μείνουν τα σχολεία κλειστά. Έτσι, το ΥΠΑΙΘ με ανακοίνωσή του καλεί να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία την Πέμπτη 27/1/2022.

Ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο:

  • Κανείς/καμία δεν υποχρεούται να παρέχει τηλεκπαίδευση από τον χώρο του σπιτιού του ή από οποιοδήποτε χώρο που δεν παρέχεται από το κράτος.
  • -Κανείς/καμία δεν υποχρεούται να παρέχει τηλεκπαίδευση με προσωπικό εξοπλισμό
  • Οποιαδήποτε εντολή της υπηρεσίας μας θα πρέπει να είναι έγγραφη και ενυπόγραφη, διαφορετικά δεν είναι έγκυρη και δεν εκτελείται.

Γιατί:

  1. Ο χώρος του σχολείου παραμένει ο χώρος εργασίας μας και μέσα σε αυτόν παρέχουμε το έργο μας. Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (ν. 4807/21) για την τηλεργασία ορίζεται ότι «Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…». Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν από το σπίτι τους, και με δικά τους μέσα, την τηλεκπαίδευση, επομένως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρχουν κανενός είδους «κυρώσεις» σε συναδέλφους.
  2. Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για κλείσιμο των σχολείων και την αποφυγή μετακινήσεων, υποχρεώνουν τους εκπαιδευτικούς να μη μετακινηθούν προς τα σχολεία τους. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους πιέσει για το αντίθετο και αν το Υπουργείο, αν έχει αντίθετη άποψη, είναι υποχρεωμένο να δηλώσει με σαφήνεια, αν τα σχολεία είναι ανοιχτά και ασφαλή για τους εκπαιδευτικούς για να προσέλθουν σε αυτά προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης. Είναι ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και των Δ/νσεων Εκπαίδευσης να μην κινδυνεύσει κανένας συνάδελφος. Θυμίζουμε ότι στο περσινό lockdown το Υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι τα σχολεία είναι κλειστά για τους μαθητές, όχι όμως για τους εκπαιδευτικούς.
  3. Να συμπληρώσουμε στα παραπάνω ότι παραμένει αναπάντητο το ζήτημα της καταδικαστικής για το υπουργείο Παιδείας και την εταιρία Cisco, απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (στις 16/11/2021, με την 50/2021) για τη διακινδύνευση – παραβίαση των Προσωπικών Δεδομένων»
Δημοφιλή!!  Δ.Ο.Ε. / Στις νέες απειλές του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. απαντάμε με την αποφασιστικότητά μας  να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!

Το δηλώσαμε και το δηλώνουμε ξανά: Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση, και δεν θα την νομιμοποιήσουμε ούτε και θα την μονιμοποιήσουμε ως τέτοια. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, ούτε ένα παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό, μορφωτικό επιχείρημα για να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση όταν το σχολείο κλείσει υποχρεωτικά για λίγες μέρες. Αντίθετα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μην το αποδεχτούμε! Το υπουργείο παιδείας επιδιώκει να δημιουργήσει μια νέα κανονικότητα και τετελεσμένα που θα τα βρίσκουμε διαρκώς μπροστά μας, όπως αποδεικνύεται με κάθε ευκαιρία (σεισμούς, κακοκαιρία, καταλήψεις μαθητών, επιδιορθώσεις σχολικών κτιρίων κ.λπ.).

Καλούμε τις/τους εκπαιδευτικούς να μην παρέχουν τηλεκπαίδευση από το σπίτι τους και με τον προσωπικό τους εξοπλισμό.

Καταγγέλλουμε την τακτική της κυβέρνησης, καλούμε και καλύπτουμε συνδικαλιστικά τους εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας να μην πραγματοποιήσουν τηλεκπαίδευση!

Καλούμε την ΔΟΕ να πάρει σαφή θέση ενάντια στις εξελίξεις αυτές, να καλύψει συνδικαλιστικά τους εκπαιδευτικούς και να χρησιμοποιήσει κάθε συνδικαλιστικό μέσο για τη διεκδίκησή τους!

Απαιτούμε:

-Οι αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις αναγκαίες εργασίες για να έχουμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί δε θέλουμε κλειστά σχολεία, θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή για τις/τους μαθητ(ρι)ές μας.

-Να δοθεί έκτακτη άδεια, με 100% αποζημίωση, στους γονείς όπου θα είναι κλειστά τα σχολεία των παιδιών τους.

Δημοφιλή!!  Απόφαση της 93ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ για την Αντιμετώπιση της Αξιολόγησης των Ν. 4692/2020 και 4823/2021

-Την κατάργηση όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων  που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και τις εντολές για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα σχολεία που κλείνουν λόγω έκτακτων συνθηκών και γεγονότων (σεισμούς, κακοκαιρία, καταλήψεις μαθητών, επιδιορθώσεις σχολικών κτιρίων κ.λπ.).

-Καλούμε τους/τις διευθυντές/ντριες να συνταχθούν με τις αποφάσεις των σωματείων και να μην καλούν παρανόμως το προσωπικό στα σχολεία, μέχρι να έρθει έγγραφη εντολή από το Υπουργείο ότι είναι ασφαλείς οι μετακινήσεις από και προς όλες τις σχολικές μονάδες. Οι συνάδελφοι/ισσες που δέχονται τέτοιες πιέσεις να απευθυνθούν στο σύλλογό μας. Αρκετά έπαιξαν με την υγεία μας ως εδώ!

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                      Η γραμματέας

      Τόλη Πολίνα                                     Πετροπούλου Έλενα

 

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο εκπ/κων Σωκράτη

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!!! ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΙΣΧΥΕΙ η απόφαση του Συλλόγου μας και συγκεκριμένα τα σημεία Α, Β, Γ, Δ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, για τις επόμενες δύο ημέρες ισχύει στο ακέραιο η απόφαση του Συλλόγου μας και συγκεκριμένα τα σημεία Α, Β, Γ, Δ. Μπορείτε να στέλνετε το ενημερωτικό αυτό στους γονείς. Δε δεχόμαστε πιέσεις και εκβιασμούς από κανέναν, καταγγέλλουμε στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας κάθε τέτοια προσπάθεια, απευθυνόμαστε στο Σωματείο μας για κάθε ζήτημα. Κάντε έκτακτες συσκέψεις των Συλλόγων Διδασκόντων σας ή συνεννοηθείτε με κάθε μέσο μεταξύ σας, ώστε να έχετε κοινή στάση.

Η ανακοίνωση του συλλόγου ανάμεσα στα άλλα γράφει:

Επισημαίνουμε προς όλους τους συναδέλφους:

Α) Τις επόμενες μέρες, και για όσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία και τα σχολεία θα είναι κλειστά, να μη μεταβούν στα σχολεία, να προστατεύσουν την ασφάλεια και την υγεία τους. Κανένας δεν μπορεί να τους υποχρεώσει για το αντίθετο. Είναι ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και των Δ/νσεων Εκπαίδευσης να μην κινδυνεύσει κανένας συνάδελφος. ( Είδαμε συναδέλφους να προσπαθούν το πρωί να πάνε στα σχολεία να κάνουν τηλεκπαίδευση και να τραυματίζονται από τον παγετό, π.χ. Μαρούσι).

Β) Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν από το σπίτι τους, και με δικά τους μέσα, την τηλεκπαίδευση. Η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών μέσων, η αδυναμία παροχής τηλεκπαίδευσης από το σπίτι για τεχνικούς αλλά και παιδαγωγικούς λόγους, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις» σε συναδέλφους.

Γ) Οι Σύλλογοι Διδασκόντων, με συλλογικό τρόπο, να ενημερώσουν τους γονείς των μαθητών για τους λόγους που δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η τηλεκπαίδευση, για το ότι υπό αυτές τις συνθήκες δε θα επιτρέψουν να δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερες ανισότητες στους μαθητές, να απαξιωθεί η ίδια η εκπαιδευτική διαδικασία.

Δημοφιλή!!  Το ΥΠΑΙΘΑ καλεί σε παράνομες πράξεις Δ/ντες Εκπ/σης & μέλη ΠΥΣΠΕ - Να μη το δεχτούν - Θα αντιμετωπιστούν με κάθε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο - Κινητοποίηση Υπουργείο Παιδείας

Δ) Δε θα γίνει αποδεκτή καμία αυθαιρεσία ή αυταρχική συμπεριφορά. Κάθε οδηγία του ΥΠΑΙΘ που παραβιάζει όλα τα παραπάνω πρέπει άμεσα να καταγγέλλεται στον Σύλλογό μας , που σε κάθε περίπτωση καλύπτει με κάθε τρόπο τους συναδέλφους.

Ο πρόεδρος
Παπαγιαννόπουλος Αποστόλης

 

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

[pdf-embedder url=”https://e-wall.net/wp-content/uploads/2022/01/τηλεκπαίδευση-κακοκαιρία.pdf”]

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω