Η απίστευτη Ιστορία της περικοπής αδειών ανατροφής. Όταν η διοίκηση επιλέγει να παρανομήσει.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 

➡️Η απίστευτη Ιστορία της περικοπής αδειών ανατροφής σε νεοδιόριστους/ες.
Όταν η διοίκηση επιλέγει να παρανομήσει.. ή όταν κάνει απλά λάθος.

➡️Όπως έχουμε ξαναπεί ο υπολογισμός κενών και το πλάνο κάλυψής τους ήταν παντελώς εκτός πραγματικότητας. Επι 12 χρόνια δεν διόρισαν κανέναν, το παλιό Έσπα ήταν στο τέλος του με περιορισμένα αποθέματα και οι υπόλοιπες πιστώσεις αναπληρωτών σταγόνα μπροστά στον ωκεανό ελλείψεων.

➡️Οι νεοδιόριστοι/ες είναι πια στα thirtysomething.. επι 10-14 χρόνια δουλεύαν χωρίς κανένα στην ουσία, δικαίωμα σε άδεια με αποδοχές. Όσες έκαναν παιδιά γυρίζαν σχεδόν αμέσως στην εργασία, από την οποία είχαν φύγει με την κοιλιά στο στόμα… Και όταν πια διορίστηκαν το υπουργείο συνειδητοποίησε ότι είναι πολλές οι μαμάδες…και μπροστά στο ναυάγιο στη διαχείριση των κενών.. έβγαλε μια “ωραία” εγκύκλιο.

➡️Μια εγκύκλιο εξόφθαλμα παράνομη, αφού προέβλεπε άλλα από ότι ισχύουν στο υπόλοιπο δημόσιο ! Νομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους διαβάζοντάς τη μείωση της άδειας ανάλογα με την ηλικία του παιδιού! Αποτέλεσμα ήταν να περικοπούν εκατοντάδες νόμιμες άδειες ανατροφής!

Δημοφιλή!!  Νέο Νομοσχέδιο: Τροπολογία για Τοπικές Προσκλήσεις και Πρόσληψη Αναπληρωτών 2024-2025

➡️Κάποιοι συνάδελφοι προσέφυγαν στο ΣτΕ και φυσικά δικαιώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ (ΣτΕ2367/2001)! Μήνες μετά η εγκύκλιος παρότι κρίθηκε παράνομη, εξακολουθεί να εφαρμόζεται, καθώς το υπουργείο ακόμη δε συμμορφώθηκε ούτε υποχρεώθηκε να συμμορφωθεί. Καμία νεα εγκύκλιος δεν εκδόθηκε για το θέμα. Εν τω μεταξύ τα παιδιά μεγαλώνουν, γίνονται 4ετων και χάνεται πια το δικαίωμα άδειας της μητέρας..

➡️Δέστε τώρα τι έγινε. “Έτυχε” να γίνει αυτό το  “λαθάκι”  που συμπωματικά “έτυχε” να βολεύει απίστευτα το υπουργείο και να κόψει τις μισές άδειες ανατροφής, μερικές από τις οποίες με την πάροδο του χρόνου χάνονται οριστικά…Έ εντάξει που να φανταστεί το υπουργείο ότι οι εκπ/κοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι Β’ κατηγορίας; Πως έχουν κι αυτοί δικαιώματα;

➡️Αλλά επειδή δεν είναι αστεία όλα αυτά αλλά ΤΡΑΓΙΚΑ, ΔΟΕ/ΟΛΜΕ έπρεπε ήδη χθες! να είχαν τρέξει με τα νομικά επιτελεία τους στο ΣΤΕ και όχι να το κάνουν μόνοι τους οι συνάδελφοι. Τώρα πρέπει πάλι άμεσα να κινηθούν, ώστε το υπουργείο να συμμορφωθεί ΑΜΕΣΑ με την απόφαση του ΣΤΕ και να καλέσουν τις συναδέλφισσες να καταθέσουν εκ νέου αιτήματα αδειών.

Δημοφιλή!!  Μελέτη Κλαδικού Ινστιτούτου ΟΙΕΛΕ: Ανεξέλεγκτες Απολύσεις στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

➡️Εσείς τι λέτε έγινε λάθος ή επιλέχθηκε μια “βολική” παρανομία;

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω