30ff2221 a76f 4445 97c5 7150981cc6e2

Απομακρυσμένες περιοχές: Εκπαιδευτικοί Νηπιαγωγείων και Δημοτικών θα συμπληρώνουν ωράριο σε Γυμνάσια

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σκοπός:

Να ενισχυθεί η εκπαιδευτική λειτουργία στις αυτόνομες τάξεις Γυμνασίων σε απομακρυσμένες-ορεινές περιοχές, όπου δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για ίδρυση Γυμνασίου.

Να αξιοποιηθεί το διαθέσιμο εκπαιδευτικό δυναμικό στις εν λόγω περιοχές.

Βασικές διατάξεις:

Εκπαιδευτικοί Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, που υπηρετούν σε απομακρυσμένες-ορεινές περιοχές, όπου λειτουργεί αυτόνομη τάξη Γυμνασίου, δύναται να συμπληρώνουν ωράριο στις σχολικές μονάδες της τάξης αυτής.

Η δυνατότητα συμπλήρωσης ωραρίου γίνεται κατόπιν απόφασης του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο χρόνος διδασκαλίας των εκπαιδευτικών που συμπληρώνουν ωράριο στο Γυμνάσιο λογίζεται ως χρόνος άσκησης διδακτικού έργου στη βαθμίδα εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν.

Οι εκπαιδευτικοί της αυτόνομης τάξης Γυμνασίου θεωρούνται ότι συμπληρώνουν το νόμιμο ωράριο με την άσκηση των διοικητικών καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί.

Νέα Εφαρμογή για τον Υπολογισμό μισθού και εισφορών δημοσίων υπαλλήλων

Σύμφωνα με το νέο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, εκπαιδευτικοί Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σε απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές θα μπορούν να συμπληρώνουν το ωράριό τους στις αυτόνομες τάξεις των Γυμνασίων. Η διάταξη αυτή αφορά περιοχές όπου δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ίδρυση Γυμνασίου και προβλέπει τη λειτουργία αυτόνομων τάξεων υπό την υπαγωγή του πλησιέστερου Γυμνασίου.Στις αυτόνομες αυτές τάξεις, τοποθετούνται τουλάχιστον τρεις εκπαιδευτικοί από τους κλάδους ΠΕ02 (Φιλολόγοι), ΠΕ03 (Μαθηματικοί), ΠΕ04 (Φυσικοί) και ΠΕ86 (Πληροφορικοί), οι οποίοι αναλαμβάνουν τη διδασκαλία των μαθημάτων του ωρολογίου προγράμματος και τις διοικητικές εργασίες. Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στο νηπιαγωγείο ή το δημοτικό της ίδιας περιοχής, μπορούν να συμπληρώνουν το ωράριό τους στο Γυμνάσιο μετά από απόφαση του αρμόδιου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.Η διάταξη αυτή εντάσσεται στο νομοσχέδιο που προβλέπει επίσης μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού συστήματος σε απομακρυσμένες περιοχές και ρυθμίσεις για την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη και το Ψηφιακό Φροντιστήριο, επαγγελματικό προσανατολισμό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Δημοφιλή!!  Περί Κατανομής & Νέων Οργανικών Θέσεων στην Εκπαίδευση

Σοκ στις Τιμές Φοιτητικής Κατοικίας: Η Κατάσταση σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω