ea6cc79a 69cf 4881 a2d1 4bb866e40194

Πλήθος σωματείων διοργανώνουν κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής την Πέμπτη 11/7

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Φαίνεται ότι εν μέσω καλοκαιριού η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Αττικής αποφάσισε να ασχοληθεί-με τι άλλο- με την επιβολή του επιθεωρητισμού/αξιολόγησης δείχνοντας να μην αποδέχεται το γεγονός ότι με ομόφωνη απόφαση του εκπαιδευτικού κλάδου, η πλειοψηφία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην περιοχή ευθύνης της, αντιστέκεται περήφανα, συμμετέχοντας στην απεργία/αποχή. Η κινητικότητα αυτή και οι ενέργειες της νέας ηγεσίας της περιφερειακής διεύθυνσης Αττικής έχει πυροδοτήσει πολύ έντονες αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς και εν μέσω Ιουλίου έχει οριστεί κινητοποίηση στα γραφεία της οδού Ξενίας 24 στους Αμπελόκηπους, την Πέμπτη 11/7 στις 11πμ. Ήδη αρκετοί σύλλογοι εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ έχουν εκδώσει αποφάσεις με τις οποίες καλούν στην παράσταση διαμαρτυρίας. Δείτε ενδεικτικά τη σχετική ανακοίνωση από το σύλλογο εκπαιδευτικών “ο Αριστοτέλης”:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Νικολόπουλος βάζει το όνομά του στις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας της εκπαίδευσης!

Να μην τολμήσει καμία διεύθυνση εκπαίδευσης και το ΥΠΑΙΘΑ να αγγίξουν κανέναν/καμία απεργό! Είναι παράνομοι! Πέμπτη 11/7 στις 11πμ παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, Ξενίας 24

Μέσα στο καλοκαίρι, το ΥΠΑΙΘΑ με οδηγία του Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, Νικολόπουλου Α., επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς σε απεργία αποχή, με απόφασή του. Σύμφωνα με αυτήν καλεί τους διευθυντές/ντριες εκπαίδευσης ΠΕ και ΔΕ Αττικής να μεριμνήσουν στην εφαρμογή του άρθρου 56 του ν. 4823/21 για όποιον εκπαιδευτικό ή διευθυντή/ντρια δεν έχει συμμετάσχει στην ατομική αξιολόγηση, είτε ως αξιολογούμενος είτε ως αξιολογητής!

Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ το έγγραφο αυτό να αποσυρθεί! Το ΥΠΑΙΘΑ βλέπει την αντίδραση του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην αξιολόγηση τρία χρόνια τώρα και θέλει να την σπάσει! Ο σχεδιασμός του δεν προχωράει, καθώς εκπαιδευτικοί και διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες/οι, συνεχίζουν αποφασιστικά την απεργία αποχή μετά από 14 φορές που έχει στείλει το ΥΠΑΙΘΑ στα δικαστήρια τις αποφάσεις των ομοσπονδιών. Το ΥΠΑΙΘΑ λοιπόν αποφασίζει μέσα στο καλοκαίρι να επιτεθεί στο πιο αγωνιστικό κομμάτι μετά τις απειλές του Κατσαρού τον Απρίλιο για αντικατάσταση των διευθυντών/ντριών και προϊσταμένων που δεν συμμετείχαν στην αξιολόγηση, με την οδηγία Νικολόπουλου, αμφισβητώντας ξανά ευθέως το δικαίωμα στην απεργία αποχή!

Δημοφιλή!!  Μητσοτάκης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε τουλάχιστον κατά 50% τον αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς

Το ΥΠΑΙΘΑ διογκώνει τα προβλήματα των σχολείων, με κλείσιμο και συγχωνεύσεις τμημάτων, με το νέο νομοσχέδιο σκούπα με διάλυση της ειδικής αγωγής, με απειλές για νέο υβριδικό σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών με γραπτό διαγωνισμό και προσοντολόγιο, με το νέο «ψηφιακό» σχολείο να παραμονεύει για κλείσιμο σχολείων και τμημάτων και συρρίκνωση των προσλήψεων, με νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά των μαθη(ρι)ών.

Το ΥΠΑΙΘΑ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, επειδή φοβάται τις αντιδράσεις, επειδή νομίζει ότι θα μας πιάσει στον ύπνο, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς, είτε διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες είτε νεοδιόριστες/ους την δεύτερη χρονιά απόπειρας εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης μαζικά να συμμετέχουν στην απεργία αποχή, καταφεύγει σε τρομοκρατία και απόπειρα δίωξης απεργών! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ/ΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ να μην τολμήσει να περάσει στην εφαρμογή αυτής της οδηγίας!

Υπενθυμίζουμε στο ΥΠΑΙΘΑ ότι το δικαίωμα στην απεργία δεν έχει καταργηθεί ακόμα. Το δικαίωμα που έχει κατακτηθεί με αίμα, στους δρόμους, εδώ και αιώνες θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους! Το ΥΠΑΙΘΑ μέσω του Νικολόπουλου, θυμίζοντας ξανά σκοτεινούς καιρούς, σε κρεσέντο αυταρχισμού, περνάει ξανά σε πράξεις απολυταρχισμού, δεσποτικές οδηγίες και επιταγές προς τις διευθύνσεις να στραφούν απέναντι στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται! Δεν αφορά αμέλεια και ολιγωρία των εκπαιδευτικών και των διευθυντών/ντριών, προϊσταμένων η μη συμμετοχή στην ατομική αξιολόγηση, αλλά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους και μάλιστα μια απόφαση γενικών συνελεύσεων και συλλογικών οργάνων! Το ζήτημα των διώξεων-παύσεων -αντικαταστάσεων σε απεργούς ξεπερνά τα όρια της εκπαίδευσης και αποτελεί αιτία πολέμου για όλα το εργατικό κίνημα.

  • Διαμηνύουμε στα στελέχη εκπαίδευσης (Διευθυντές Εκπαίδευσης, τα συμβούλια επιλογής & τα υπηρεσιακά συμβούλια) που καλούνται να υλοποιήσουν τις αυθαίρετες πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ ότι οι συνάδελφοι είναι απεργοί και προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα! Όσες, όσοι υπογράψουν και το παραβλέψουν έχουν προσωπική ευθύνη και θα το αντιμετωπίσουμε με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό τρόπο.
  • Απαιτούμε από τα μέλη των συμβουλίων επιλογής και των υπηρεσιακών συμβουλίων να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε κηρυγμένη απεργία-αποχή των Ομοσπονδιών & των σωματείων τους!
  • Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε νομικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό μέσο σε περίπτωση που επιχειρήσουν να πλήξουν έστω και στο ελάχιστο απεργούς συναδέλφισσες, ους!
Δημοφιλή!!  10% μόλις των περσινών αναπληρωτών διορίζονται και από πίσω έρχεται απειλητικά το ανοικτό σχολείο

Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά! Η υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος είναι υπόθεση όλων και να καλούμε, όπως έχει ήδη γίνει το προηγούμενο διάστημα με εκατοντάδες ψηφίσματα, να πάρουν πάλι όλοι θέση, κόμματα, σωματεία, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ), γονεϊκοί φορείς, η πανεπιστημιακή κοινότητα και όλο το εργατικό κίνημα μαχητικά και μαζικά να υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα (συντονισμός σωματείων, νομικές ενέργειες- εξώδικο στο ΥΠΑΙΘΑ για τις απειλές από ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ & ΣΩΜΑΤΕΙΑ- μαζικές κινητοποιήσεις στις διευθύνσεις και στα συμβούλια επιλογής, παρεμβάσεις -επερωτήσεις στη βουλή- υπογραφές-παρεμβάσεις -ψηφίσματα από τα συνδικάτα των εργαζομένων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα, τους πανεπιστημιακούς δάσκαλους, γονεϊκούς φορείς, άμεση απεργιακή κινητοποίηση, προσφυγή για άμεση κατάργηση του 4823/21 του πιο αυταρχικού νόμου στην ιστορία της εκπαίδευσης).

Καλούμε την Πέμπτη 11/7 στις 11πμ παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ11/7ιεύθυνση Αττικής, Ξενίας 24 (μέτρο Αμπελόκηποι) σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω