ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ΑΣΕΠ 2008 διαμαρτύρονται για την παραβίαση της αξιοκρατίας και ζητούν δικαίωση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι εκπαιδευτικοί ΑΣΕΠ 2008 δικαιούνται διορισμό σύμφωνα με το ΣτΕ.

  • 15,5 χρόνια μετά τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2008, χιλιάδες εκπαιδευτικοί που πέτυχαν παραμένουν αδιόριστοι.
  • Η κυβέρνηση αγνόησε τις δικαστικές αποφάσεις και τις ρυθμίσεις για την αποκατάστασή τους, ενώ προχώρησε σε διορισμούς με τυχαία κριτήρια.
  • Οι αδικημένοι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται στις 8 Ιουλίου στο Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας ίση μεταχείριση και διορισμό με βάση την αξιοκρατία.
  • Καλλούν την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος, διασφαλίζοντας το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης.

Οι αδιόριστοι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008 θα προβούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024, στις 11:00 πμ

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συντονιστικού:

Αυτόν τον μήνα κλείνουν 15,5 χρόνια από τη διεξαγωγή του τελευταίου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών.

Είναι ο διαγωνισμός για τον οποίο ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ δε δίστασε να δηλώσει δημόσια πως όσα έγιναν σε αυτόν, “δε θα ξανασυμβούν”.

Μάλλον όσα συνέβησαν δεν ήταν και τόσο άρτια. Οι επιτυχόντες αυτού του διαγωνισμού πήραμε τότε κάποια ελάχιστα μόρια για να δουλέψουμε αναπληρωτές, όμως δεν ήταν αρκετά για να προσληφθούμε (λόγω περιορισμού των προσλήψεων από τα μνημόνια, αλλά και λόγω πολυνομίας, που ευνοούσε πχ τις προσλήψεις στην ΠΔΣ εκτός ΑΣΕΠ και εκτός επετηρίδας).

Το συγκεκριμένο καθεστώς απόκτησης προϋπηρεσίαςκρίθηκε από το ΣτΕ ανεκτό. Υπάρχουν, ωστόσο, αποφάσεις του ΣτΕ, οι 527/2015 και 1834/2021, οι οποίες καταδεικνύουν το γεγονός ότι οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί του ΑΣΕΠ 2008 θα έπρεπε ήδη να εργαζόμαστε στη δημόσια εκπαίδευση, ωστόσο μεγάλο ποσοστό μας όχι μόνο έχει παραλειφθεί, αλλά σε πολλές περιπτώσεις βρίσκεται στο φάσμα της ανεργίας.

Κάποιοι από εμάς δούλεψαν πρώτη φορά αναπληρωτές με αυτά τα μόρια 10 ολόκληρα χρόνια μετά τον διαγωνισμό, αλλά για λίγο. Σύντομα το προσοντολόγιο διέγραψε κάθε μοριοδότηση της επιτυχίας σε γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό στερώντας μας ακόμη και το αυτονόητο για λόγους ισότητας μεταβατικό στάδιο.

Δημοφιλή!!  Έκδοση Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π. για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Τ.Ε. και Δ.Ε.

Αλλά, “αυτά που συνέβησαν” δεν τελειώνουν εδώ.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ήταν μάλλον ο μοναδικός στα χρονικά στον οποίο δεν τηρήθηκε η σειρά επιτυχίας. Με τον εκτός σειράς διορισμό 455 συναδέλφων επιτυχόντων ΑΣΕΠ, βασισμένο στην τυχαιότητα της θεωρούμενης έγκαιρης δικαστικής προσφυγής (το λεγόμενο “εύλογο” χρονικό διάστημα ) καταστρατηγήθηκε ωμά η σειρά κατάταξης του διαγωνισμού!

Βέβαια να τονίσουμε εδώ ότι δεν έχουμε τίποτα με κανέναν συνάδελφο που ευνοήθηκε από τις ρυθμίσεις αυτές. Η σχετική αναφορά του Υπουργείου Παιδείας στην πρόσφατη απάντηση του σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει ανακρίβειες και ενεργοποιεί για ακόμη μια φορά αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού με τις πρακτικές του διαίρει και βασίλευε.

Διευκρινίζουμε, λοιπόν ότι με τα αιτήματα ενώπιον του Υπουργείου Παιδείας και τις δικαστικές προσφυγές των εκπαιδευτικών επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008 που ξεκίνησαν το 2019, ζητήθηκε η συμπερίληψή μας στην διάταξη του άρ.73 του ν. 4589/2019, με την οποία διορίστηκαν συνάδελφοί μας επιτυχόντες του ίδιου διαγωνισμού με τυχαία σειρά επιτυχίας, που έχουν στο όνομά τους θετικές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Επομένως, το αίτημα δεν ήταν η ακύρωση των διορισμών που πραγματοποιήθηκαν βάσει της ανωτέρω ρύθμισης, αλλά ο διορισμός και των αιτούντων στο πλαίσιο αυτής, σύμφωνα με τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας. Εξάλλου, το συγκεκριμένο αίτημα θα στερούνταν νομίμου ερείσματος εάν ακυρώνονταν οι διορισμοί που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί βάσει της ως άνω διάταξης.

Δημοφιλή!!  1Γ/2024 : Οδηγίες για τη διεξαγωγή της γραπτής ηλεκτρονικής εξέτασης

Άραγε πόσες και πόσοι πείθονται πως όλα τα παραπάνω “δε θα ξανασυμβούν” στον νέο γραπτό διαγωνισμό εκπαιδευτικών που πιθανότατα θα φέρει η κυβέρνηση σε αυτή τη θητεία της;

Πλέον ανακοινώθηκαν 10.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών και οι Ασεπιτες 2008:

– Δε χωρέσαμε στους χιλιάδες διορισμούς που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια

– Δε χωρέσαμε στους διορισμούς του 2019 αν και έχουμε υψηλότερες βαθμολογίες από τους διορισθέντες 455 συναδέλφους μας .

– Οι περισσότεροι δεν χωρέσαμε στις προσλήψεις αναπληρωτών όσο ίσχυε το σύστημα του γραπτού ως επιτυχόντες  του , δηλαδή από το 2008 έως το 2018

Και ένα πελώριο γιατί υπάρχει στο μυαλό όλων μας. Δε θα χωρέσουμε ούτε στους φετινούς 10.000 διορισμούς;

Το δίκιο είναι με το μέρος μας, όπως αναγνωρίζουν με ψηφίσματά τους πολλές ΕΛΜΕ και πολλοί ΣΕΠΕ, αλλά και το γαλλικό SNES-FSU σε πρόσφατη ανακοίνωσή του (είναι το μεγαλύτερο συνδικάτο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Γαλλίας, αντίστοιχο της ΟΛΜΕ).

Ο νέος υπουργός παιδείας, κος Πιερρακάκης, συμπληρώνει έναν χρόνο από τότε που ανέλαβε υπηρεσία και ακόμη δεν έχει απαντήσει στην αίτηση που καταθέσαμε στις   30 /06/2023, για να συναντηθούμε μαζί του.

Δε μας αφήνει άλλη επιλογή από να μαζευτούμε και πάλι έξω από το υπουργείο την Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 11:00 πμ.

Δεν εγκαταλείπουμε την μάχη και καλούμε όλους και όλες έξω από το υπουργείο.

Όταν θα μας βάλουν να ξαναδώσουμε σε γραπτό διαγωνισμό θα είναι αργά πια.

Νέα Εφαρμογή για τον Υπολογισμό μισθού και εισφορών δημοσίων υπαλλήλων

Κάθε ασεπίτισσα και κάθε ασεπίτης ας είναι εκεί.

 

Συντονιστικό ΑΣΕΠ 2008

https://www.facebook.com/share/4BAf5TaiyYacQkX8/

 

Εικόνα1

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω