στατιστικά στοιχεία

Αύξηση επιδότησης στο 60% για το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

«Ανακαινίζω – Νοικιάζω: Η Κυβέρνηση Σχεδιάζει Αύξηση της Επιδότησης στο 60%»

Ενίσχυση της στήριξης για ανακαίνιση και μακροχρόνια μίσθωση ακινήτων με αυξημένη επιδότηση.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη, το Υπουργείο μελετά αύξηση της επιδότησης στο πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” από το 40% στο 60%.

Στόχος της αύξησης είναι η ενίσχυση του προγράμματος και η προώθηση της ανακαίνισης κλειστών διαμερισμάτων για την αύξηση του διαθέσιμου προς ενοικίαση αποθέματος σπιτιών.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε σε δύο σημαντικά προγράμματα στη στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης. Το πρόγραμμα “Σπίτι μου” έχει επιτύχει 6.546 εκταμιεύσεις δανείων ύψους 630,5 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο τη διασφάλιση περαιτέρω χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επόμενη φάση του προγράμματος.

Δημοφιλή!!  Κρίση Στέγασης Εκπαιδευτικών στα Χανιά: Απαγορευτικό Κόστος Διαβίωσης

Για το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω”, προτείνεται η αύξηση της επιδότησης από 40% σε 60%, με στόχο την ενίσχυση του αποθέματος σπιτιών προς ενοικίαση. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 1.551 αιτήσεις, εκ των οποίων έχουν εγκριθεί 841. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει σε ιδιοκτήτες κλειστών διαμερισμάτων των τελευταίων τριών ετών, προκειμένου να τα ανακαινίσουν και να τα προσφέρουν για μακροχρόνια μίσθωση.

Τέλος, η υπουργός τόνισε τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων με προγράμματα και επιδόματα, επισημαίνοντας την εκτεταμένη χρήση έκτακτης φορολόγησης των υπερκερδών των διυλιστηρίων για την υποστήριξή τους, με κύριο στόχο την ενίσχυση των συνταξιούχων και άλλων ευάλωτων ομάδων.

Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω