Καύσωνα

Ανυπόφορες Συνθήκες: Κλινικές του “Αττικόν” χωρίς Κλιματισμό Κατά τη Διάρκεια του Καύσωνα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κρίση στο Νοσοκομείο “Αττικόν”: Κλιματισμός Εκτός Λειτουργίας Εν Μέσω Ακραίας Θερμοκρασίας

Το νοσοκομείο «Αττικόν» αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του κλιματισμού σε ορισμένες κλινικές, εν μέσω ενός ισχυρού κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Σύμφωνα με αναφορές από συγγενείς ασθενών, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, με τον κλιματισμό να μη λειτουργεί από τουλάχιστον την Παρασκευή, 20 Ιουνίου. Το πρόβλημα έχει ως αποτέλεσμα να καταφεύγουν οι ασθενείς, οι συνοδοί και το προσωπικό σε ανεμιστήρες και άλλα πρόχειρα μέσα για να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες.

Η δυσλειτουργία του κλιματισμού επιβαρύνει σοβαρά την παραμονή στο νοσοκομείο, κάνοντας την κατάσταση ανυπόφορη. Οι υψηλές θερμοκρασίες επιδεινώνουν τις συνθήκες τόσο για τους ασθενείς, που μπορεί να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για την υγεία τους, όσο και για το προσωπικό που προσπαθεί να παρέχει τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες υπό αντίξοες συνθήκες. Επιπλέον, η υπερβολική ζέστη μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα της ιατρικής φροντίδας, καθώς και τη γενικότερη υγειονομική ασφάλεια.

Δημοφιλή!!  Απόλυση εκπαιδευτικού μετά από οικογενειακή τραγωδία προκαλεί οργή - Επίδειξη αναισθησίας από τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

Η κατάσταση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για επείγουσα παρέμβαση από τις αρμόδιες αρχές και τη διοίκηση του νοσοκομείου για την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Η διασφάλιση ενός άνετου και ασφαλούς περιβάλλοντος είναι κρίσιμη, ειδικά κατά τις περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως οι καύσωνες.

Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω