ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Η εκπαιδευτική Νοημοσύνη στην Τάξη. Η Τάξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Δεύτερο Διαδικτυακό Στρογγυλό Τραπέζι

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η εκπαιδευτική Νοημοσύνη στην Τάξη. Η Τάξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Δεύτερο Διαδικτυακό Στρογγυλό Τραπέζι.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και το Ίδρυμα Ωνάση σας προσκαλούν στη 2η επιμορφωτική Ημερίδα «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Τάξη. Η τάξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Δεύτερο Διαδικτυακό Στρογγυλό Τραπέζι» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 από τις 17:00 ως τις 19:00. Αυτή τη φορά αναλύουμε τα δεδομένα από τη διεθνή εμπειρία και συζητάμε τις μετασχηματιστικές προοπτικές που μπορεί να επιφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη στο ελληνικό σχολείο.

Στην Ημερίδα συμμετέχουν οι διακεκριμένοι Έλληνες Ακαδημαϊκοί:

•Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αιγαίου (https://www.linkedin.com/in/lilian-mitrou-a7898b2a/)

•Δημήτριος Σάμψων, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς (https://www.linkedin.com/in/desampson/)

•Κλειώ Σγουροπούλου, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (https://www.linkedin.com/in/cleo-sgouropoulou-51683525/)

•Τιμολέων Σελλής, Επιστημονικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Αρχιμήδης, Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη (https://www.linkedin.com/in/timos-sellis-6b985657/)

Συντονίστρια: Βάλια Καϊμάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Δημοσιογράφος (https://www.linkedin.com/in/valiakaimaki/)

ΙΕΠ: ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Χαιρετισμό στην ημερίδα θα απευθύνει ο κος Ευάγγελος Καρκαλέτσης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη (https://www.linkedin.com/in/vangelis-karkaletsis-5450461a/)

Δημοφιλή!!  ΙΕΠ / Υποβολή Έκθεσης Εξωτερικής Αξιολόγησης του έργου των σχολικών μονάδων σχ. έτους 2023-2024

Για όσους/ες δεν μπόρεσαν να εγγραφούν για την παρακολούθηση των Ημερίδων μέσω του συστήματος του Ι.Ε.Π., προσφέρουμε σε ζωντανή ροή την ημερίδα μέσω του καναλιού YouTube, χωρίς να απαιτείται εγγραφή στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/live/QZOvAbsMYK8?si=pC0miEW2bkdoO8W8

H ολοκλήρωση της δεύτερης διαδικτυακής ημερίδας αποτελεί την απαρχή για το Διήμερο Φεστιβάλ στο χώρο της ΣΤΕΓΗΣ του Ιδρύματος Ωνάση στις 4 & 5 Ιουλίου 2024. Το περιεχόμενο των δράσεων του Φεστιβάλ έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς και περιλαμβάνουν ένα δυναμικό συνδυασμό συζητήσεων, τοποθετήσεων, παρουσιάσεων, εργαστηρίων και εκθέσεων που θα βοηθήσουν στη διερεύνηση του ρόλου της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση.

Για το Διήμερο Φεστιβάλ του Ιδρύματος Ωνάση στις 4 και 5 Ιουλίου, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Σας προτρέπουμε να συμμετάσχετε στις επιμορφωτικές δράσεις. Η συμμετοχή σας είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της εκπαίδευσης με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Δημοφιλή!!  Πρόσκληση για αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε θέσεις επιστημονικού προσωπικού στο ΙΕΠ

Μαζί για την εκπαίδευση για να συνεχίσουμε να ενισχύουμε και να υποστηρίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας! Μείνετε συντονισμένοι και σας περιμένουμε στο κανάλι του YouTube!


Δελτίο τύπου

 

ai social 2

ΙΕΠ / Επικαιροποιημένος Οδηγός για την Έγκριση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Δράσεων, Εκπαιδευτικού Υλικού για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και Ερευνών

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω