ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Καταγγελία: Απάτη σε Διαδικτυακές Εξετάσεις Γλωσσομάθειας – Αντικατάσταση Υποψηφίων έναντι Αμοιβής

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δύο άτομα κατηγορούνται για απάτη σχετιζόμενη με αντικατάσταση υποψηφίων σε διαδικτυακές εξετάσεις γλωσσομάθειας

  • Οι κατηγορούμενοι διαφήμιζαν δημόσια μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης την δυνατότητα αντικατάστασης των υποψήφιων σε διαδικτυακές εξετάσεις γλωσσομάθειας.
  • Υπόσχονταν απόλυτη επιτυχία στις εξετάσεις με την προϋπόθεση πληρωμής συγκεκριμένου χρηματικού ποσού.

Η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από καταγγελία που έφτασε στις αρχές, σύμφωνα με την οποία οι κατηγορούμενοι, μέσω διαφημίσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε αόριστο αριθμό χρηστών.

Συγκεκριμένα, υποσχόμενοι στους ενδιαφερόμενους απόλυτη επιτυχία, οι κατηγορούμενοι δήλωναν πρόθυμοι να τους αντικαταστήσουν στις διαδικτυακές εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου γλωσσομάθειας αγγλικής γλώσσας διαφορετικών επιπέδων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Αφού η υπόθεση έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ακολούθησε έρευνα, η οποία κατέδειξε την εμπλοκή των κατηγορούμενων, ενός 35χρονου και ενός 42χρονου, στην απάτη.

Δημοφιλή!!  «Πικρός» Καφές: Νέες Αυξήσεις Τιμών Λόγω Επιστροφής του ΦΠΑ στο 24%

Η έρευνα, η οποία περιλάμβανε ψηφιακή και διαδικτυακή αναζήτηση, ανάλυση ηλεκτρονικών ιχνών και ψηφιακών δεδομένων, οδήγησε στην ταυτοποίηση και την σύνταξη δικογραφίας σε βάρος τους, η οποία πλέον έχει παραπεμφθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρακτική “πώλησης” πτυχίων αμφιβόλου ποιότητας από ιστοσελίδες, εταιρίες και φροντιστήρια αποτελεί δυστυχώς ένα διαδεδομένο φαινόμενο, έως και σήμερα.

Η περίπτωση αυτή δεν είναι μοναδική.

milamou: πλατφόρμα ψυχολογικής στήριξης με εθελοντές ψυχολόγους & συμβούλους ψυχικής υγείας

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω