προσοχη

Παραβίαση Νομοθεσίας στις Διαπιστωτικές Πράξεις Μονιμοποίησης Εκπαιδευτικών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Παραβίαση Νομοθεσίας στις Διαπιστωτικές Πράξεις Μονιμοποίησης Εκπαιδευτικών του Λ. Σιδερά & Προσοχή που θα ρίξετε την ψήφο σας

Το τελευταίο διάστημα, διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην αξιολόγηση αναφέρουν εσφαλμένα ότι η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής διετίας. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει, καθώς οι νεοδιόριστοι του 2020 και 2021 συμπλήρωσαν τη διετία τον Αύγουστο του 2022 και 2023 αντίστοιχα, πριν ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης. Η τοποθέτηση των συμβούλων ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2023 και η αξιολόγηση έγινε το 2024.

Η αναφορά στις διαπιστωτικές πράξεις ενισχύει την άποψη ότι παραβιάζεται η νομοθεσία, η οποία ορίζει ότι η μονιμοποίηση πρέπει να γίνεται αυτοδίκαια με τη συμπλήρωση δύο ετών δοκιμαστικής υπηρεσίας. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για παραμονή σε καθεστώς δόκιμου πέραν των δύο ετών.

Για να διασφαλιστεί η νομιμότητα και η ορθότητα των διαδικασιών, είναι απαραίτητο να αναγνωριστεί ότι οι μονιμοποιήσεις όλων των εκπαιδευτικών έπρεπε να έχουν γίνει ήδη μετά τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής διετίας.

Ειδικά του 2020 ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ έγινε με άλλο ΝΟΜΟ ΣΕ ΙΣΧΥ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ (ΌΛΩΣ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ). 

Με δημοσίευση του ο Λάμπρος Σιδεράς αναφέρει τα παρακάτω

Παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα να βγαίνουν διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποιήσεων εκπαιδευτικών(2020-2021) που συμμετείχαν στην αξιολόγηση και να γράφουν στις διαπιστωτικές ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ ΔΙΕΤΙΑΣ.

Κάτι που βέβαια δεν ισχύει.

Δημοφιλή!!  10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί - ΥΠΑΙΘΑ

Οι νεοδιόριστοι του 2020 έκλεισαν τα 2 έτη δόκιμης υπηρεσίας τον Αύγουστο του 2022 και οι νεοδιόριστοι του 2021 τον Αύγουστο του 2023.Στα διαστήματα αυτά δεν είχε καν ξεκινήσει η αξιολόγηση.

Η τοποθέτηση των συμβούλων ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2023.

Η αξιολόγηση όσων εκπαιδευτικών συμμετείχαν έγινε φέτος(2024).

Το γεγονός ότι στις διαπιστωτικές, όσων συμμετείχαν στην αξιολόγηση, γράφει ότι έγινε κατά την διάρκεια της δόκιμης διετίας, ενισχύει το γεγονός ότι έχουμε παραβίαση της νομοθεσίας και οι μονιμοποιήσεις ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών έπρεπε ήδη να είχαν γίνει ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ με την συμπλήρωση των 2 ετών δοκιμής υπηρεσίας.

Δεν υπάρχει κάπου στην νομοθεσία διάταξη “απεριόριστης διαμονής”σε καθεστώς δόκιμου.

Το όριο είναι 2 ετη.

445105848 3797308737155677 3522586585809547728 n

Οπως αναφέρει σε άλλο σημείο του ο συνάδελφος: Επειδή γίνονται και εκλογές για αντιπροσώπους ΔΟΕ αυτό το διάστημα ρίξτε και μια ματιά στα ονόματα των εκπαιδευτικών στις διαπιστωτικές που βγαίνουν(2020-2021) από τις διευθύνσεις. Ρίξτε μια ματιά μήπως υπάρχουν άτομα που ενώ έπαιρναν θέση ενάντια στην αξιολόγηση ,συμμετείχαν κανονικά… Δε γίνεται να ζητάνε τώρα να τους ψηφίσουμε να πάνε στην συνέλευση της ΔΟΕ, για να μας υπερασπιστούν ενάντια στην αξιολόγηση. Εμείς αντέξαμε πραγματικά και αντέχουμε ακόμα . Το όχι στην αξιολόγηση ήταν και είναι πραγματικό. Δεν ήταν συμβολικό. Προσοχή που θα ρίξετε την ψήφο σας!

Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς

Το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής: Ένα Σημαντικό Εργαλείο για την Ελληνική Γλώσσα

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω