pexels monstera 7412095 scaled

Εκπαιδευτικοί Μαθηματικών: 36% κενών θέσεων ειδικής αγωγής – 32% στην δευτεροβάθμια / Ο Π.Ε.Σ.Μ.Ε.Α. ζητά διορισμούς μόνιμου προσωπικού

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εκπαιδευτικοί Μαθηματικών: 36% κενών θέσεων ειδικής αγωγής – 32% στην δευτεροβάθμια / Ο Π.Ε.Σ.Μ.Ε.Α. ζητά διορισμούς μόνιμου προσωπικού

Κρίσιμη κατάσταση στην εκπαίδευση λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών μαθηματικών

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το ποσοστό των κενών στον κλάδο των μαθηματικών ειδικής αγωγής αγγίζει το 36%, ενώ στην γενική εκπαίδευση φτάνει το 32% επί του συνόλου των κενών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η Π.Ε.Σ.Μ.Ε.Α.: Ζητά δίκαιο ποσοστό διορισμών για την αντιμετώπιση των κενών στους κλάδους των μαθηματικών

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Μαθηματικών Ειδικής Αγωγής (Π.Ε.Σ.Μ.Ε.Α.)

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ως Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος με κίνητρο την επιστημονική προαγωγή της ποιοτικής και συμπεριληπτικής εκπαίδευσης επικοινωνούμε μαζί σας με βαθύ προβληματισμό σχετικά με την κρίσιμη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο τομέας της εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Είναι προφανές ότι οι υψηλές οργανικές ελλείψεις στους κλάδους των μαθηματικών ειδικής αγωγής και γενικής εκπαίδευσης απειλούν σοβαρά την ποιότητα και την ισονομία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Δημοφιλή!!  Να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος του Περιφερειακού Δ/ντη Αττικής - Κινητοποίηση Πέμπτη 11/7 στις 11.00 - Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρέχονται από τα κενά των μεταθέσεων, το ποσοστό των κενών στον κλάδο των μαθηματικών ειδικής αγωγής φτάνει το 36%, ενώ στην γενική εκπαίδευση ανέρχεται στο 32% επί του συνόλου των κενών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αυτά τα νούμερα αποκαλύπτουν μια επείγουσα ανάγκη για δράση.

Οι μόνιμοι διορισμοί είναι σημαντικοί για να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η συνέπεια στη διδασκαλία.

Έτσι, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να επικεντρωθούν στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους και στην ανάπτυξη καλύτερων πρακτικών διδασκαλίας, προσφέροντας έτσι μια πιο αποτελεσματική μαθηματική εκπαίδευση στους μαθητές.

Εν κατακλείδι, η επίλυση αυτού του προβλήματος είναι ουσιώδης για τη διασφάλιση μιας ποιοτικής και προσβάσιμης εκπαιδευτικής εμπειρίας για όλους τους μαθητές.

Σας καλούμε λοιπόν να αναλάβετε την απαραίτητη δράση για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης μέσω ενός δικαίου ποσοστού διορισμών για των κλάδο μας.

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας.

Δημοφιλή!!  Θέματα Ημερήσιας Διάταξης ΚΥΣΔΕ – 12 Ιουλίου 2024: Μετατάξεις και Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών

Με εκτίμηση,

ΠΕΣΜΕΑ

Ο Πρόεδρος
Πατήρ Εμμανουήλ Πνευματικάκης
Ιερέας – Εκπαιδευτικός(Μαθηματικός) ειδικής αγωγής (ΠΕ03.ΕΑΕ)
Η Γενική Γραμματέας
Τριανταφύλλου Ιωάννα
Μαθηματικός ΕΑΕ (ΠΕ03.ΕΑΕ)
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω