info

ΠΕ70: 2.230 κενά – Ο ΠΑΣΑΔ διεκδικεί την πλήρη κάλυψή τους / Καμία διαδικασία για τους μόνιμους διορισμούς δεν έχει εκκινήσει

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΕ70: 2.230 κενά – Ο ΠΑΣΑΔ διεκδικεί την πλήρη κάλυψή τους / Καμία διαδικασία για τους μόνιμους διορισμούς δεν έχει εκκινήσει

  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών: “Ανάγκη και όχι προεκλογική παροχή” τονίζει ο ΠΑΣΑΔ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΑΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου ενημερωθήκαμε ότι δεν έχει προχωρήσει (προς το παρόν) καμία διαδικασία σχετικά με μόνιμους διορισμούς. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εν αναμονή της έκδοσης των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το σύνολο των ενστάσεων.
Δεν έχει εκκινήσει καμία διαδικασία δέσμευσης πιστώσεων, συνεννόησης με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, καθορισμού αριθμού μόνιμων διορισμών, κατανομή ανά κλάδο κλπ. Οποιαδήποτε σχετική “πληροφορία” δημοσιεύεται, προέρχεται από διαρροές με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την αξιοπιστία της.
  • ΠΑΣΑΔ: Ανησυχία για την καθυστέρηση των μόνιμων διορισμών
Η καθυστέρηση είναι ανησυχητική, αφού όλη η διαδικασία βρίσκεται ακόμη στον αέρα με τον κίνδυνο να παραμείνει στα λόγια, ενώ πέρυσι, την ίδια εποχή, είχε ήδη δημοσιευθεί το ΦΕΚ για την πρόσκληση δήλωσης περιοχών προτίμησης για τους μόνιμους διορισμούς.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι το σχέδιο μείωσης του ποσοστού των αναπληρωτών στην εκπαίδευση, αν υπάρχει, παραμένει θολό και ασαφές. Εικάζουμε ότι, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, αυξάνεται η πιθανότητα να έχουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Ευελπιστούμε το σχέδιο αυτό να περιλαμβάνει σοβαρή επένδυση στο δημόσιο σχολείο και στο προσωπικό που το στελεχώνει και όχι αλχημείες αναφορικά με τη διευθέτηση κενών και εργασιακών καθηκόντων.
Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να έχει ήδη εξασφαλίσει τον αριθμό μόνιμων διορισμών που αφορούν στην εκπαίδευση και να είναι όλα έτοιμα, εν αναμονή των οριστικών πινάκων, ειδικά τη στιγμή που και ο αριθμός των κενών μετά τις μετατάξεις έχει δημοσιοποιηθεί και είναι γνωστές οι κενές οργανικές θέσεις.
Σε ό,τι αφορά τον κλάδο των δασκάλων ΠΕ70, τα κενά όπως προέκυψαν από την εγκύκλιο των μετατάξεων είναι 2230. Ως ΠΑΣΑΔ διεκδικούμε την πλήρη κάλυψη όλων των οργανικών κενών του κλάδου μας, αλλά και όλων των κλάδων που απασχολούνται στη δημόσια εκπαίδευση σε κάθε βαθμίδα και κάθε ειδικότητα.
Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία να κινητοποιηθεί και να αντιληφθεί το πολιτικό κόστος της επισφάλειας των εκπαιδευτικών, αλλά και των συνεπειών που έχει για την ομαλή λειτουργία των σχολείων της χώρας η καθυστέρηση των διορισμών.
Όλα αυτά αναμένουμε ότι θα ξεκαθαριστούν σύντομα στη συνάντηση που έχουμε ήδη αιτηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Κατσαρό.
Οι διορισμοί δεν είναι και δεν θα πρέπει να είναι προεκλογικές παροχές. Οι διορισμοί αποτελούν ΑΝΑΓΚΗ.
ΠΑΣΑΔ
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω