chem.noesis

ChemNoesis: Εξερευνήστε τον Κόσμο της Χημείας και τις Εφαρμογές της στην Καθημερινή Ζωή

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ChemNoesis: Εξερευνήστε τον Κόσμο της Χημείας και τις Εφαρμογές της στην Καθημερινή Ζωή

Το ChemNoesis αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο τόσο για μαθητές και εκπαιδευτικούς όσο και για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στη χημεία. Δημιουργήθηκε από τον καθηγητή του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ Μιχάλη Σιγαλά και την ομάδα του, αποτελώντας μια αξιόπιστη και ευχάριστη πηγή γνώσης.

Το ChemNoesis θεωρείται ένα χρήσιμο εργαλείο για μαθητές και καθηγητές, καθώς προσφέρει μια αναλυτική και ευχάριστη παρουσίαση της θεωρίας, με παραδείγματα και σύνδεση της επιστήμης με την καθημερινή ζωή.

Η Χημεία είναι παντού. Οι χημικές ενώσεις και οι χημικές διεργασίες είναι παρούσες σε κάθε οργανισμό, στο περιβάλλον και σε όλες τις ανθρώπινες κατασκευές.

Δημοφιλή!!  Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2023-2024: Πίνακες με την Κατανομή κατά Κλάδο/Ειδικότητα και Στατιστικά Στοιχεία

Στον ιστότοπο ChemNoesis ο επισκέπτης κάθε ηλικίας, ξεκινώντας από την παρουσίαση θεμάτων που αφορούν τον άνθρωπο, το περιβάλλον, την ιστορία κ.α., μπορεί να ανακαλύψει το ρόλο της Χημείας σε αυτά. Και αν το επιθυμεί, μπορεί μελετήσει συστηματικά ένα σύνολο βασικών γνώσεων Χημείας απαραίτητο για κάθε πολίτη. Να ανακαλύψει τη σχέση της Χημείας με την καθημερινή μας ζωή, να παρακολουθήσει και να εκτελέσει πειράματα Χημείας και πολλά άλλα.

Ψάχνετε για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης; Το Toolify.ai σας έχει καλυμμένους!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω