ergodotes

Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα θεσπίζει 6ήμερη εργασία ενώ η Γερμανία συζητά το 4ήμερο “Οι Έλληνες χρειάζονται & δεύτερη δουλειά για να ζήσουν”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα θεσπίζει 6ήμερη εργασία ενώ η Γερμανία συζητά το 4ήμερο “Οι Έλληνες χρειάζονται & δεύτερη δουλειά για να ζήσουν”

Γερμανικά ΜΜΕ σχολιάζουν την εφαρμογή της 6ήμερης εβδομάδας εργασίας στην Ελλάδα από 1ης Ιουλίου 2024.

  • Γερμανικά ΜΜΕ τονίζουν ότι πολλοί Έλληνες χρειάζονται δεύτερη δουλειά για να τα βγάλουν πέρα.
  • Γίνεται σύγκριση με τη Γερμανία, όπου η συζήτηση εστιάζει στο 4ήμερο, ενώ στην Ελλάδα υιοθετείται το 6ήμερο.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην εξαήμερη εργασία που εισάγει η Ελλάδα το καλοκαίρι και μετά τις ευρωεκλογές (από 1η Ιουλίου) καθώς και στην ανάγκη των Ελλήνων να έχουν δύο δουλειές για να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια.

Το θέμα καλύπτεται από αρκετά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο (RND) σημειώνει ότι ενώ στη Γερμανία συζητείται η καθιέρωση τετραήμερης εργασίας, η Ελλάδα προχωρά στην καθιέρωση εξαήμερης εργασίας. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα θα μπορούν να επιλέξουν να εργάζονται περισσότερες από πέντε ημέρες την εβδομάδα, με αυξημένη αμοιβή για τις επιπλέον ημέρες.

Δημοφιλή!!  Το Υπουργείο Παιδείας Γυρίζει την Πλάτη στους Εκπαιδευτικούς Γονείς ΑΜΕΑ: Χωρίς Δικαίωμα Μετάθεσης Παρά τις Ανάγκες τους

Το δίκτυο RTL επίσης αναφέρεται στο θέμα με τίτλο: «Η Ελλάδα καθιερώνει εξαήμερη εργασία! Είναι δυνατό αυτό και για εμάς;». Αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εργάζονται έξι ημέρες την εβδομάδα, επιτρέποντας έως και οκτώ επιπλέον ώρες εργασίας, ενώ απαγορεύεται η νυχτερινή εργασία την έκτη ημέρα.

Η εξαήμερη εργασία θεωρείται ως μέτρο αντιμετώπισης της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού στην αγορά εργασίας και της ανάγκης των Ελλήνων να έχουν δεύτερη δουλειά για να ζήσουν.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω