Η ελληνική οικογένεια σε αδιέξοδο Η ανατροφή των παιδιών ευθύνη των γονέων ή του σχολείου jpg

Αβοήθητοι, εξουθενωμένοι και μόνοι: Οι σημερινοί γονείς βιώνουν έντονα συναισθήματα εξουθένωσης & μοναξιάς

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αβοήθητοι, εξουθενωμένοι και μόνοι: Οι σημερινοί γονείς βιώνουν έντονα συναισθήματα εξουθένωσης & μοναξιάς

Η γονεϊκότητα στις μέρες μας φέρει μαζί της πλήθος από ευθύνες και απαιτήσεις, αφήνοντας τους γονείς στο τέλος της ημέρας εξουθενωμένους και χωρίς κοινωνική σύνδεση.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι:

  • Σχεδόν το 62% νιώθει εξουθενωμένο από τις ευθύνες του ως γονέας.
  • Περίπου 2 στους 5 (38%) αισθάνονται ότι δεν έχουν κανέναν να τους στηρίξει στον γονεϊκό τους ρόλο.
  • Σχεδόν 4 στους 5 (79%) θα ήθελαν να έχουν έναν τρόπο να έρθουν σε επαφή με άλλους γονείς εκτός από το χώρο εργασίας και το σπίτι.

Η πρόκληση της γονεϊκότητας στη σύγχρονη εποχή, με βάση έρευνα του Ιατρικού Κέντρου Wexner του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι σημερινοί γονείς συχνά αισθάνονται εξουθενωμένοι, απομονωμένοι, και χωρίς επαρκή στήριξη. Περίπου το 66% των γονέων ανέφερε ότι οι απαιτήσεις της ανατροφής των παιδιών τους προκαλούν αισθήματα απομόνωσης, ενώ το 62% αισθάνεται εξαντλημένο από τις ευθύνες της γονεϊκότητας.

Δημοφιλή!!  Καταγγελία για σεξιστικές απειλές και σωματική βία από αστυνομικούς σε μαθητή - "Φορτώνουν" ψευδείς κατηγορίες για να τον τρομοκρατήσουν

Η πανδημία επιδείνωσε την κατάσταση, καθώς οι γονείς εργάζονται από το σπίτι, αποφεύγοντας έτσι τις καθημερινές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Ως αποτέλεσμα, χάνουν την ευκαιρία για άτυπες συνομιλίες και ανθρώπινη σύνδεση.

Η μοναξιά επηρεάζει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία των γονέων, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων, κατάθλιψης, άγχους, γνωστικής παρακμής, και προβλημάτων στο ανοσοποιητικό σύστημα. Μια μελέτη έδειξε ότι η κοινωνική απομόνωση για παρατεταμένο χρονικό διάστημα είναι ισοδύναμη με το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα.

Πηγή ygeiamou

Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω