ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΟ

Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία Αρνούνται να Εφαρμόσουν το Νέο Μισθολόγιο / Οδηγίες για Εκπαιδευτικούς

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία Αρνούνται να Εφαρμόσουν το Νέο Μισθολόγιο / Οδηγίες για Εκπαιδευτικούς

Εκπαιδευτικοί σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζουν την άρνηση των εργοδοτών τους να εφαρμόσουν το νέο μισθολόγιο που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) έχει λάβει πολυάριθμες καταγγελίες για νηπιαγωγεία που παραβιάζουν το νόμο, αρνούμενοι στους εκπαιδευτικούς τις μισθολογικές αυξήσεις και τα επιδόματα που δικαιούνται.

Η ΟΙΕΛΕ είχε προειδοποιήσει για το πρόβλημα ήδη από τον Ιανουάριο, μετά από πρώτες καταγγελίες μελών της. Έκτοτε, η Ομοσπονδία έχει ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να λάβει μέτρα για την τήρηση της νομοθεσίας, ωστόσο, έως τώρα, η ανταπόκριση θεωρείται ανεπαρκής.

Κατόπιν των συνεχιζόμενων παραβιάσεων, η ΟΙΕΛΕ προχωρά σε δυναμικές αντιδράσεις. Η Ομοσπονδία καλεί τους εκπαιδευτικούς να καταγγέλλουν τα νηπιαγωγεία που δεν εφαρμόζουν το νέο μισθολόγιο, παρέχοντας στοιχεία στην ΟΙΕΛΕ. Παράλληλα, η ΟΙΕΛΕ θα προχωρήσει σε καταγγελίες σε Επιθεωρήσεις Εργασίας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία.

Φτάνει πια με την ασυδοσία! Ιδιωτικά νηπιαγωγεία αρνούνται να εφαρμόσουν το νέο μισθολόγιο!

Είχαμε προειδοποιήσει με ανακοίνωσή μας στα μέσα Ιανουαρίου, μετά από καταγγελίες συναδέλφων, ότι κάποια ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, κατά κύριο λόγο νηπιαγωγεία, δεν πρόκειται να εφαρμόσουν το νέο μισθολόγιο. Είχαμε ενημερώσει τόσο την Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης όσο και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ για το ζήτημα και είχαμε ζητήσει να εκδοθεί εγκύκλιος προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ώστε να ελεγχθούν οι μισθοδοτικές καταστάσεις. Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι Διευθύνσεις δεν ελέγχουν τις καταστάσεις, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουμε λάβει καταγγελίες ότι κάποια νηπιαφγωγεία αρνούνται να ενσωματώσουν στους μισθούς των εκπαιδευτικών τις (πενιχρές, είναι αλήθεια) αυξήσεις του νέου μισθολογίου.

Δημοφιλή!!  H ΟΙΕΛΕ ζητά από τον Υπουργό Παιδείας την εφαρμογή του θεσμού του “πρόσθετου εκπαιδευτικού”

Η ΟΙΕΛΕ θα εκδώσει καταγγελίες σε Επιθεωρήσεις Εργασίας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία που ανενόχλητα μέχρι στιγμής παραβιάζουν τη νομοθεσία. Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά τις οδηγίες που τον Ιανουάριο είχαμε δώσει στους συναδέλφους για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα:

Τι κάνουμε στην περίπτωση που δεν εφαρμλοζεται το νέο μισθολόγιο στο σχολείο που υπηρετούμε;

  • Ενημερώνουμε, ακόμη και ανώνυμα, την ΟΙΕΛΕ και αναφέρουμε το όνομα του σχολείου
  • Αναφέρουμε το ονοματεπώνυμο του λογιστή
  • Προσκομίζουμε στον δήθεν «ανίδεο» λογιστή του σχολείου την ΑΠ οικ. 2/97758/ΔΕΠ/19-10-2023 εγκύκλιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που προβλέπει την αναπροσαρμογή των βασικών μισθών, τον επανακαθορισμό της οικογενειακής παροχής και την αύξηση του επιδόματος θέσης ευθύνης (η εγκύκλιος εδώ)
  • Ακόμη κι αν δεν μας έχουν ενημερώσει για τίποτε, ελέγχουμε το μισθό μας του Ιανουαρίου. Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι δεν έχει υπάρξει η προβλεπόμενη αύξηση σε μισθό/οικογενειακή παροχή/επίδομα θέσης, ενημερώνουμε άμεσα την Ομοσπονδία για το σχολείο και τον λογιστή.
Δημοφιλή!!  Νέο Νομοσχέδιο: Τροπολογία για Τοπικές Προσκλήσεις και Πρόσληψη Αναπληρωτών 2024-2025

Οι καταγγελίες μπορούν να υποβληθούν:

Μαγνητοσκοπημένα Σεμινάρια για Διαδραστικούς Πίνακες LG & Samsung: Μάθετε πώς να τους αξιοποιήσετε στην τάξη (VIDEO)!

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω