e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή 4,1 εκατ. ευρώ σε δικηγόρους, μηχανικούς και υγειονομικούς

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή 4,1 εκατ. ευρώ σε δικηγόρους, μηχανικούς και υγειονομικούς

Ο e-ΕΦΚΑ προχωρά στην πέμπτη κατά σειρά επιστροφή χρημάτων σε δικηγόρους, μηχανικούς και υγειονομικούς, συνολικού ύψους 4,1 εκατομμυρίων ευρώ. Η επιστροφή αφορά αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές κλάδων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας για τα έτη 2019 και 2020.

Ποιοι δικαιούνται:

  • Δικηγόροι με έμμισθη εντολή του ιδιωτικού τομέα και Ν.Π.Ι.Δ.
  • Μισθωτοί μηχανικοί και υγειονομικοί του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (ΙΔΑΧ & ΙΔΟΧ)

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ / Επιστροφή εισφορών ύψους 4,1 εκατ. ευρώ σε χιλιάδες επαγγελματίες.

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 πραγματοποιείται η πέμπτη – από τις διαδοχικές – καταβολές ποσού 4.174.489,98 ευρώ, που αφορά την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, κλάδων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας, για τα έτη 2019 και 2020 σε χιλιάδες επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, αφορά σε δικηγόρους με έμμισθη εντολή του ιδιωτικού τομέα και των Ν.Π.Ι.Δ. και μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (Ι.Δ.Α.Χ. & Ι.Δ.Ο.Χ.), οφειλέτες ή μη του e-Ε.Φ.Κ.Α., οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση, μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας, μέχρι 21/04/2024.

Δημοφιλή!!  Ο «χάρτης» των πληρωμών συνολικά 81.963.651 ευρώ από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 15 έως 19 Ιουλίου

Στους οφειλέτες του e-Ε.Φ.Κ.Α. αποδίδεται το ποσό, που προκύπτει μετά τον συμψηφισμό της συνολικής οφειλής τους (ρυθμισμένη ή μη), με τον αρχικά υπολογισθέν προς επιστροφή ποσό των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών (άρθρο 104 παρ. 1 του ν. 4387/2016 – ΦΕΚ 85 Α’, όπως ισχύει & άρθρο 1 της με α. π. Δ.15/Δ’/90598/11.11.2021 Υ.Α. – ΦΕΚ 5404 Β’).

Σε αυτή την πέμπτη καταβολή, το ανώτατο επιστρεφόμενο ποσό, που θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2.368 δικαιούχων, ανέρχεται στα 11.186,86 ευρώ.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-Ε.Φ.Κ.Α. συνεχίζουν την επεξεργασία των αιτήσεων των λοιπών δικαιούχων, καθώς και όσες υποβλήθηκαν από 22/04/2024 και μετέπειτα, προκειμένου, τα αντίστοιχα ποσά να τους αποδοθούν, με την ίδια διαδικασία, σε επόμενη καταβολή.

Δημοφιλή!!  Πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την περίοδο 8 έως 12 Ιουλίου 2024:

Από την Διοίκηση του e-Ε.Φ.Κ.Α.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω