hiring 1977913 1280

Εκπαιδευτές ΙΕΚ σε ομηρία: Απλήρωτοι, χωρίς συμβάσεις και με κενά στην ασφάλιση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εκπαιδευτές ΙΕΚ σε ομηρία: Απλήρωτοι, χωρίς συμβάσεις και με κενά στην ασφάλιση

Σύμφωνα με την αναφορά:

  • Χιλιάδες εκπαιδευτές των ΙΕΚ παραμένουν απλήρωτοι για την εργασία που παρείχαν κατά το χειμερινό εξάμηνο 2023-2024.
  • Υπάρχει καθυστέρηση στην υπογραφή συμβάσεων για το τρέχον εξάμηνο, και πολλοί εκπαιδευτές συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς να έχουν υπογράψει συμβάσεις.
  • Οι εκπαιδευτές ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, την απεικόνιση της ασφάλισής τους στο σύστημα, και την υπογραφή των συμβάσεων για το τρέχον εξάμηνο.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ

Ράνια Θρασκιά: Απλήρωτοι επί μήνες οι εκπαιδευτές των ΙΕΚ – Κατάθεση αναφοράς στη Βουλή

Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ουρανία (Ράνια) Θρασκιά, κατέθεσε ως Αναφορά την από 15/04/2024 και με αριθμ. πρωτ. 07/2024 καταγγελία του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης του Δημοσίου, στην οποία αναφέρεται ότι χιλιάδες εκπαιδευτές των ΙΕΚ παραμένουν απλήρωτοι για την εργασία που παρείχαν το χειμερινό εξάμηνο 2023 – 2024.

Δημοφιλή!!  Θεσπίζεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως κατάρτισης στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)

Ειδικότερα, στην εν λόγω καταγγελία γίνεται λόγος για εμπαιγμό των εκπαιδευτών των ΙΕΚ, ο οποίος «ξεκίνησε με τη μη έγκαιρη υπογραφή των συμβάσεων […] για το προηγούμενο Εξάμηνο (οι Συμβάσεις υπογράφηκαν στη λήξη του Εξαμήνου και όχι στην έναρξή του!) και που συνεχίζεται με τη μη καταβολή των Δεδουλευμένων […] δύο μήνες μετά τη λήξη του προηγούμενου Εξαμήνου», τη στιγμή που οι περισσότεροι εξ αυτών συνεχίζουν ήδη να παρέχουν διδακτικό έργο για το τρέχον εξάμηνο, όντας απλήρωτοι και χωρίς μάλιστα να έχουν υπογράψει τις νέες συμβάσεις.

Κατόπιν τούτων, ζητούν άμεσα την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, την απεικόνιση της ασφάλισής τους στο σύστημα, καθώς και την υπογραφή των συμβάσεων του τρέχοντος εξαμήνου.

Επειδή χιλιάδες εργαζόμενοι στα ΙΕΚ παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και καταπατώνται τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Επειδή η καθυστέρηση τόσο της υπογραφής των συμβάσεων όσο και η καταβολή των δεδουλευμένων έχει πια καταστεί μια πάγια συνθήκη, ενώ λίγους μόλις μήνες πριν η κυβέρνηση της ΝΔ διατυμπάνιζε το ενδιαφέρον της για την δήθεν ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Δημοφιλή!!  Ενίσχυση Ε.Ε.Κ. και Αγοράς Εργασίας: Πρόσκληση ΚΑΕΛΕ/ΕΣΕΕ για Συγγραφή Οδηγών Κατάρτισης

Καλείται ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού να απαντήσει και να προβεί σε άμεσες ενέργειες.

 

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω