Screenshot 20240418 175844 Viber

Εκατοντάδες κόσμου έξω από τα δικαστήρια στη Ρόδο – Ελεύθεροι οι εκπαιδευτικοί μετά την κατακραυγή

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως έχει γίνει γνωστό στη Ρόδο είχαμε ένα απαράδεκτο και ντροπιαστικό συμβάν όπου συνελήφθησαν νηπιαγωγός και διευθυντής σχολείου επειδή παρέδωσαν παιδί στη μητέρα του, ενώ η επιμέλεια είχε δοθεί στον πατέρα, γεγονός όμως για το οποίο δεν είχαν ενημερωθεί. Οι δικαστικές αρχές στη Ρόδο λοιπόν σε μια πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά ενέργεια ενημέρωναν χθες ότι οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν για μέρες κρατούμενοι(!) ύποπτοι για συνέργεια σε απαγωγή(!). Όλα τα παραπάνω οδήγησαν τον διευθυντή του σχολείου που είχε συλληφθεί στο νοσοκομείο με συνοδεία αστυνομικών!

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, ο τοπικός σύλλογος και η ΔΟΕ βρέθηκαν αμέσως στο πλευρό των εκπαιδευτικών(Δείτε ανακοίνωση). Σήμερα λοιπόν εκατοντάδες άνθρωποι, περί τους 500 όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί που παραβρέθηκαν εκεί, συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια της Ρόδου υποχρεώνοντας τις αρχές να εξετάσουν άμεσα την υπόθεση και όχι σε μερικές μέρες όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Έτσι οι εκπαιδευτικοί μετά από μια άδικη και αδιανόητη ταλαιπωρία, ψυχική, σωματική και ηθική καταπόνηση αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι χάρη στα αντανακλαστικά των συναδέλφων τους και την ευαισθησία της τοπικής κοινωνίας που αντέδρασε. Μόνο μια λέξη μπορεί να περιγράψει τη στάση της πολιτείας απέναντι στους εκπαιδευτικούς ΝΤΡΟΠΗ.

Δημοφιλή!!  Το Υπουργείο Παιδείας Γυρίζει την Πλάτη στους Εκπαιδευτικούς Γονείς ΑΜΕΑ: Χωρίς Δικαίωμα Μετάθεσης Παρά τις Ανάγκες τους

Για το περιστατικό το μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ Ντίνα Ρέππα που βρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια Ρόδου ανέφερε: “Μεγάλη η κινητοποίηση εκπαιδευτικών, γονιών, εργαζομένων στη Ρόδο ενάντια στον πρωτοφανή ολοκληρωτισμό με τις συλλήψεις εκπαιδευτικών! Η αλληλεγγύη μας θα τους απελευθερώσει, ο αγώνας μας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και της εργασιακής μας αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων μας θα νικήσει! Η πολιτική του υποργείου στοχοποιεί εμάς και τους αγώνες μας! Φανταστείτε τι θα συμβαίνει σε καθένα και καθεμιά απο εμάς σε συνθήκες αξιολόγησης σχολείων κι εκπαιδευτικών! Δε θα το επιτρέψουμε! Αγώνας μέχρι τη νίκη!”

Δείτε τις σχετικές εικόνες:

Screenshot 20240418 175941 Viber

Screenshot 20240418 180032 Viber

Screenshot 20240418 180030 Viber

Ψάχνετε για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης; Το Toolify.ai σας έχει καλυμμένους!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω