1

ERASMUS+: Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στη Φλωρεντία: Διαχείριση Συγκρούσεων, Συναισθηματική Νοημοσύνη και Πρόληψη Εκφοβισμού

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ERASMUS+: Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στη Φλωρεντία: Διαχείριση Συγκρούσεων, Συναισθηματική Νοημοσύνη και Πρόληψη Εκφοβισμού

Τέσσερις εκπαιδευτικοί από το 130ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ERASMUS+ στη Φλωρεντία, με τίτλο “Διαφοροποιημένη διδασκαλία προς μια ισότιμη μάθηση για όλους: Προωθώντας τα κίνητρα των μαθητών και την αντιμετώπιση συγκρούσεων σε τάξεις με μαθητές διαφορετικού πολιτισμικού υπόβαθρου και διαφορετικών/ ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών”.

ERASMUS+: Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του 130ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στη Φλωρεντία

Μαγνητοσκοπημένα Σεμινάρια για Διαδραστικούς Πίνακες LG & Samsung: Μάθετε πώς να τους αξιοποιήσετε στην τάξη (VIDEO)!

Στο σεμινάριο «Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention» στην Φλωρεντία της Ιταλίας συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Δημοτικού Σχολείου της Αθήνας.

1

Οι εκπαιδευτικοί του 130ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών Ντόνα Δέσποινα (ΠΕ70.50), Πασαρούγα Μαρία (ΠΕ70), Δασκαλοπούλου Ειρήνη (ΠΕ70), και Λυγούρα Στέλλα (ΠΕ70), σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Europass Teacher Academy, πραγματοποίησαν επιμορφωτική επίσκεψη από 25/03/2024 έως 30/03/2024 στη Φλωρεντία, στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS+ με κωδικό 2023-1-ELO1-KA 122-SHC-000137384 και τίτλο σχεδίου: «Διαφοροποιημένη διδασκαλία προς μια ισότιμη μάθηση για όλους: Προωθώντας τα κίνητρα των μαθητών και την αντιμετώπιση συγκρούσεων σε τάξεις με μαθητές διαφορετικού πολιτισμικού υπόβαθρου και διαφορετικών/ ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών».

Δημοφιλή!!  AI_ducation Festival: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση | Δωρεάν Εργαστήρια

Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention» όπου εξερευνήσαν πρακτικές διαχείρισης συγκρούσεων, τεχνικές ενίσχυσης της συναισθηματικής νοημοσύνης και στρατηγικές για την πρόληψη του εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων και των συζητήσεων, οι εκπαιδευτικοί εξέτασαν το μοντέλο P.E.R.M.A. και πραγματοποίησαν δραστηριότητες για την προώθηση της συνειδητότητας (mindfulness) των μαθητών. Μέσω πρακτικών ασκήσεων και παιχνιδιών ρόλων ανέπτυξαν τεχνικές για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην τάξη και την προαγωγή της ευημερίας των μαθητών.

Erasmus+ Οδηγός Προγράμματος 2024: Τι είναι το Erasmus+ / Ποιοι είναι οι στόχοι

Επίσης, στο ίδιο πρόγραμμα συμμετείχαν συνάδελφοι από τέσσερις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προσφέροντας ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον πλούσιο σε ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Η συνεργασία και η συζήτηση σχετικά με τα εκπαιδευτικά συστήματα των διαφόρων χωρών παρείχαν την ευκαιρία για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την αμοιβαία εμπλοκή σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και τη μάθηση. Αυτή η ποικιλία συμμετεχόντων ενίσχυσε την ανοικτή συζήτηση και παρείχε πολυποίκιλες προοπτικές για την ανάπτυξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Δημοφιλή!!  Δράση Εθελοντικών Διαδικτυακών Μαθημάτων 2024-2025: Δωρεάν Εξ Αποστάσεως Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς

Η μετακίνηση αυτή υπήρξε μια πολύτιμη εμπειρία για όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σημαντικό κίνητρο για διαμοιρασμό και συζήτηση των νεοαποκτηθεισών γνώσεων και πρακτικών με τους συναδέλφους μας, με απώτερο στόχο την εφαρμογή τους μέσα στην καθημερινότητα της τάξης και την ανάπτυξη ενός πρωτοκόλλου διαχείρισης συγκρούσεων στο πλαίσιο ολόκληρης της σχολικής μονάδας.

3

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω