ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ

Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας και Κινητοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών / ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας και Κινητοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών

Κάλεσμα από το ΣΕΕΠΕΑ Αττικής:

  • Ημερομηνία: Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024
  • Ώρα: 12:00
  • Χώρος: Υπουργείο Εσωτερικών

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

«Κάλεσμα του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στην Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, στις 12:00 στο Υπουργείο Εσωτερικών»

Σύμβουλος ανέβασε βίντεο από αξιολόγηση στο TikTok & στο Fb

Η Παγκόσμια μέρα Κοινωνικής Εργασίας, δεν μπορεί να είναι μόνο μια μέρα γιορτασμού, αλλά μία μέρα ορόσημο για συλλογικές διεκδικήσεις.

Μας θυμίζει ότι το επάγγελμα του κοινωνικού λειτουργού είναι επιστημονικό καθήκον, -όχι μόνο για μία ημέρα αλλά καθημερινά-, να βρισκόμαστε καθημερινά στο πλευρό των πιο αδύναμων για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και την ανάδειξη των κοινωνικών αναγκών.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας συνάδει με μια σειρά από εξελίξεις που επιβεβαιώνουν ότι ο κοινωνικός αποκλεισμός όλο και μεγαλώνει.

  • Η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων,
  • Τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ επί πληρωμή,
  • Σοβαρά ζητήματα της παιδικής προστασίας και εκμετάλλευσης όπως με τη 12χρονη από τον Κολωνό,
  • Ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη,
  • Ο πόλεμος στην Παλαιστίνη και
  • Η συμπλήρωση δύο χρόνων της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία και πάρα πολλά ακόμη..

Η επιστήμη της Κοινωνικής εργασίας δημιουργεί την επιτακτική ανάγκη να παλεύουμε για όλα τα παραπάνω μαζί με τους ανθρώπους που υπερασπιζόμαστε, συμβουλεύουμε, θεραπεύουμε.

 

Δημοφιλή!!  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ 27ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΠΥΣΠΕ Α' ΑΘΗΝΑΣ

Η ανάγκη ενός σταθερού Σχολικού Δικτύου Υποστήριξης, με τα όσα προκύπτουν καθημερινά στα σχολεία, είναι πιο φανερή από ποτέ! Το Σχολικό Δίκτυο Υποστήριξης θα μπορούσε να υλοποιεί δράσεις πρόληψης και διαχείρισης ζητημάτων, ανάλογα με τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που εμπεριέχει. Με τα σημερινά δεδομένα, 1 Κοινωνικός Λειτουργός ή/και 1 ψυχολόγος, προσωρινής απασχόλησης, τοποθετούνται σε 5 σχολικές μονάδες, αντιστοιχώντας κατά ελάχιστο σε 700 μαθητές, κάτι που αποτελεί λύση πυρόσβεσης και καταστολής, και όχι ολοκληρωμένης και οργανωμένης πρόληψης και θεραπείας.

 

Ως Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΤ ΣΚΛΕ Αττικής καλούμε όλους τους κοινωνικούς λειτουργούς που εργάζονται σε εκπαιδευτικά πλαίσια της Αττικής, να συμμετέχουν μαζικά στη συλλογική δράση διαμαρτυρίας Κοινωνικών Λειτουργών, την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 12:00, ενώπιον του Υπουργείου Εσωτερικών καταγγέλλοντας την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών σε όλους τους τομείς και τις ανεπάρκειες του εθνικού συστήματος κοινωνικής προστασίας.

Δημοφιλή!!  Αίτημα για δίκαιη κατανομή διορισμών θεατρολόγων / Επιτροπή Παιδείας του ΠΕΣΥΘ

 

Ως ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ενωμένος με τα δίκαια αιτήματα του ΣΚΛΕ, διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων και των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.,
  • Σύσταση οργανικών θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ .
  • Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

 

Το Δ. Σ. του ΣΕΕΠΕΑ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 20/3 από τις 11.00 έως 14.00 του πρωινού προγράμματος για συμμετοχή στη διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Διεκδικούμε μαζί, διεκδικούμε συλλογικά!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω