i exodos tou mesolongiou gia pai

Η Έξοδος του Μεσολογγίου για παιδιά: Μια ιστορία για μικρούς ήρωες (animation)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Έξοδος του Μεσολογγίου για παιδιά: Μια ιστορία για μικρούς ήρωες (animation)

Το εκπαιδευτικό βίντεο “Η Έξοδος του Μεσολογγίου” αφηγείται την ιστορία μίας ομάδας παιδιών που ζουν στο Μεσολόγγι κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Τα παιδιά βιώνουν την πολιορκία της πόλης από τους Τούρκους, την πείνα και τις δυσκολίες, αλλά και την αισιοδοξία και την ελπίδα για ελευθερία.

Κεντρικό θέμα της είναι η ηρωική έξοδος των Μεσολογγιτών, την οποία τα παιδιά παρακολουθούν με δέος και θαυμασμό. Το εκπαιδευτικό βίντεο κλείνει με ένα μήνυμα για την θυσία, την ελευθερία και την σημασία της μνήμης.

Η έξοδος του Μεσολογγίου για παιδιά – εκπαιδευτικό βίντεο

Το “Μαθαίνουμε κι αλλιώς” είναι ένα εκπαιδευτικό κανάλι στο Youtube, που απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου. Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 που πλησιάζει σε λίγες ημέρες, δημιουργήσαν μία animation, σύντομη παιδική ταινία για μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ελληνικής επανάστασης, την έξοδο του Μεσολογγίου το 1826.
Προσπαθήσαν να προσεγγίσουν τα γεγονότα με σεβασμό και ιστορική ακρίβεια, αλλά και να προσαρμόσουν την εξιστόρησή τους για μικρά παιδιά. 
Η έξοδος του Μεσολογγίου για παιδιά (1826) ~ Ελληνική επανάσταση 25ης Μαρτίου1821

Σας προτείνουμε να συζητήσετε με τα παιδιά για την ταινία και τα γεγονότα που παρουσιάζονται. Μπορείτε να τους κάνετε ερωτήσεις όπως:

  • Τι σας εντυπωσίασε περισσότερο στην ταινία;
  • Πώς νιώθετε για τους Μεσολογγίτες;
  • Γιατί είναι σημαντικό να θυμόμαστε την ιστορία μας;
Δημοφιλή!!  Η Κύπρος αλλάζει πίστα: Σύνδεση Αξιολόγησης με απολύσεις - Για όσους πιστεύουν ότι θα αξιολογηθούν και όλα θα πάνε καλά
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω