0e9ec9cd e947 4850 a8e4 147d1b93dd66

Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας / Καταγγελία για απαράδεκτη συμπεριφορά διευθυντή σχολείου μας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας / Καταγγελία για απαράδεκτη συμπεριφορά διευθυντή σχολείου μας

Η Ε΄ ΕΛΜΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες συμπεριφορές του διευθυντή σχολείου προς συναδέλφισσα, οι οποίες αγγίζουν τα όρια της σεξιστικής επίθεσης και της εργασιακής κακοποίησης.

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α 

Το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ ενημερώθηκε για την καταγγελία συναδέλφισσας από σχολείο της περιοχής μας εναντίον του διευθυντή του σχολείου για συμπεριφορές που θα μπορούσαν να  χαρακτηριστούν από σεξιστική επίθεση έως και εργασιακή κακοποίηση: προσβλητική με ταχείριση, χυδαίες και προκλητικές εκφράσεις, υπαινιγμοί και απειλές, διαρροή και διακί νηση προσωπικών δεδομένων κ.ά. Τα περιστατικά που περιγράφονται στην αναφορά που  έκανε η συναδέλφισσα προς τη ΔΔΕ Α΄ Αθήνας– και για τα οποία υπάρχουν μάρτυρες– προ καλούν αποτροπιασμό και αγανάκτηση!  

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αδιανόητες και απαράδεκτες αυτές συμπεριφορές, που  συμβαίνουν μάλιστα σε σχολικό περιβάλλον. Φαίνεται ότι, παρόλη την ευαισθητοποίηση  ύστερα από το πλήθος καταγγελιών στη δημόσια σφαίρα το τελευταίο διάστημα για σεξι στικές και κακοποιητικές εκδηλώσεις, αργεί ακόμα να εδραιωθεί ο σεβασμός προς τις γυ ναίκες και η ισότητα, πολύ περισσότερο στους εργασιακούς χώρους, στους οποίους δεν εί ναι σπάνιες οι έμφυλες διακρίσεις από τους ιεραρχικά ανώτερους, οι προσβολές, οι εκφο βισμοί, η εξύβριση, η παρενόχληση, οι εκβιασμοί.  

Δημοφιλή!!  ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ / Καταστρατήγηση των θέσεων των εκπαιδευτικών ΠΕ06 Αγγλικής φιλολογίας

Απαιτούμε από την Διεύθυνση Β/βάθμιας Α΄Αθήνας να προβεί σε όλες τις ενέργειες, ώστε  να διερευνηθούν τα περιστατικά και να αποδοθεί δικαιοσύνη! Επαναλαμβάνουμε για μία  ακόμη φορά ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές! Καμία θέση δεν έχουν στην εκπαίδευση οι συμπεριφορές αυτές και οι φορείς τους! Η  ΕΛΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στη συναδέλφισσα και δεσμεύεται ότι θα τη στηρίξει  μέχρι τη δικαίωσή της.  

Να θυμίσουμε ωστόσο και το εξής: η ευθύνη για την τοποθέτηση στα σχολεία ανθρώπων, των οποίων το ήθος κάθε άλλο παρά συνάδει με το παιδαγωγικό κλίμα σεβασμού και τις  αρχές της δημοκρατίας, δεν είναι απρόσωπη·την έχουν εκείνοι που προτείνουν, νομοθετούν  και εφαρμόζουν την εκπαιδευτική πολιτική, πρόσωπα, θεσμοί και «επιτροπές». Ποιος «α ξιολόγησε» αυτόν τον διευθυντή; Τι έχουν να μας πουν όλοι αυτοί, όταν τόσο πολύ ξαστο χούν στην επιλογή των στελεχών τους; Μήπως τελικά η αξιολόγηση είναι μια απάτη; 

Δημοφιλή!!  Προτεινόμενες Διατάξεις για το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΑΙΘΑ "Ρυθμίσεις για την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη και το Ψηφιακό Φροντιστήριο"

Σύμβουλος ανέβασε βίντεο από αξιολόγηση στο TikTok & στο Fb

Συνεχίζουμε τον αγώνα για το δημόσιο σχολείο: Καθήκον και Δικαίωμα – Εκπαιδευτικοί Κυκλάδων

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω