ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΟΙΚ ΠΑΡΑΔΟΣΗ17 1024x768 1

Σχολείο ΕΝΕΕΓΥΛ Άνω Λιοσίων: 35 μαθητές χωρίς καθηγητή Φυσικής Αγωγής – Απαράδεκτη η έλλειψη σε υπερσύγχρονο Ειδικό Σχολείο!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σχολείο ΕΝΕΕΓΥΛ Άνω Λιοσίων: 35 μαθητές χωρίς καθηγητή Φυσικής Αγωγής – Απαράδεκτη η έλλειψη σε υπερσύγχρονο Ειδικό Σχολείο!

Καταγγελία ΠΕΝΑΦΑ: Σχολείο ΕΝΕΕΓΥΛ Άνω Λιοσίων χωρίς καθηγητή Φυσικής Αγωγής

  • Το ΕΝΕΕΓΥΛ Άνω Λιοσίων, με 35 μαθητές, στερείται καθηγητή Φυσικής Αγωγής.
  • Η Ειδική/Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή είναι ζωτικής σημασίας για μαθητές με αναπηρία.
  • Η ΠΕΝΑΦΑ ζητά:
    • Στελέχωση Ειδικών Σχολείων με καθηγητές Ειδικής Φυσικής Αγωγής.
    • Κάλυψη κενών θέσεων μετά από συνταξιοδοτήσεις.
    • Παράλληλη στήριξη Φυσικής Αγωγής σε σχολεία τυπικής εκπαίδευσης από καθηγητές Ειδικής Φυσικής Αγωγής.

Ψηφιακή Υπογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων μέσω του gov.gr / Οδηγός βήμα βήμα

Ενδοοικογενειακή βία και Ποινική διαμεσολάβηση / Νόμος 3500

ΠΕΝΑΦΑ / Η Ειδική ή Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή είναι το πιο σημαντικό μάθημα σε ένα Ειδικό σχολείο, το οποίο προσφέρει στον κάθε μαθητή ένα προσεκτικά σχεδιασμένο εξατομικευμένου προγράμματος φυσικής δραστηριότητας, με τις αντίστοιχες προσαρμογές μεθόδων διδασκαλίας, και ασκησιολογίου, με σκοπό να ικανοποιηθούν οι ιδιαίτερες ανάγκες του μαθητή με αναπηρία.

Δεν δίνεται όμως η αρμόζουσα σημασία και όπως αποδεικνύεται παρατηρούνται ελλείψεις σε πλήθος σχολικών μονάδων, όπως στο
νεοιδρυθέν ΕΝΕΕΓΥΛ Άνω Λιοσίων, το οποίο διαθέτει υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και δυναμικό τριάντα πέντε μαθητών, χωρίς όμως να υπάρχει οργανική θέση για καθηγητή Φυσικής Αγωγής!!

Ζητάμε ως Π.ΕΝ.Α.Φ.Α.:

1. Τη στελέχωση των Ειδικών σχολείων με καθηγητές Ειδικής Φυσικής Αγωγής,

2. την κάλυψη των αποχωρήσεων ΠΕ11 μετά από συνταξιοδότηση και

3. την παράλληλη στήριξη του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία τυπικής εκπαίδευσης με καθηγητές Ειδικής Φυσικής Αγωγής ώστε να διεξάγεται με ασφάλεια, ποιοτικά και αναπόσπαστα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Οι καλύτερες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για την τάξη – Εξοικονομήστε χρόνο και αυξήστε τη συμμετοχή των μαθητών

εσωτερική πισίνα ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΟΙΚ ΠΑΡΑΔΟΣΗ17 1024x768 1 εσωτερικο γυμναστηριο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Ειδικά σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των μαθητών και να παρέχει πλήρη προσβασιμότητα, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου, το Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων διαθέτει δυο βιοκλιματικά κτίρια.

Το Ειδικό Γυμνάσιο αποτελεί πρότυπο διδακτήριο, καθώς διαθέτει γεωθερμική εγκατάσταση και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα στην Ελλάδα με σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις.
Αποτελείται από δύο βιοκλιματικά κτήρια, το κυρίως σχολικό κτήριο και το κτήριο αθλητικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εσωτερική πισίνα και φυσικοθεραπευτήριο. Ειδικότερα, περιλαμβάνει 9 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα εκτόνωσης – παιχνιδιού, 1 αίθουσα ησυχίας – ηρεμίας, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 1 αίθουσα βιβλιοθήκης, 1 εργαστήριο φυσικών επιστημών, 1 εργαστήριο πληροφορικής, 3 εργαστήρια μουσικής – αισθητικής αγωγής – ξένων γλωσσών, 1 κλειστό κολυμβητήριο – γυμναστήριο και 7 ειδικά εργαστήρια. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις , προϋπολογισμού 2.905.835,26 ευρώ, έχουν αναπτυχθεί σε οικόπεδο επιφανείας 4687,66 m2 στο Οικοδομικό Τετράγωνο Γ 1205 της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων και η μελέτη του έχει βραβευτεί σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΑΙΘΟΥΣΑ ΗΡΕΜΙΑΣ

Εκτός των άλλων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων διαθέτει και την πρωτοποριακή για τα δεδομένα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος «Αίθουσα Ηρεμίας- Ησυχίας». Η εν λόγω σχολική αίθουσα αποσκοπεί στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών, τη βελτίωση της σχολικής επίδοσης, την ομαλή ένταξη και προσαρμογή των μαθητών στο σχολείο, με παιδαγωγικές μεθόδους αποφόρτισης-εκτόνωσης των μαθητών, εξάσκησης της συγκέντρωσης και προσοχής, δημιουργίας συνθηκών, χαλάρωσης, ηρεμίας.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω